Байерн Мюнхен се наложи с класическото 3:0 над тима от

...
Байерн Мюнхен се наложи с класическото 3:0 над тима от
Коментари Харесай

Байерн М напред за Купата на Германия след класика над петодивизионен клуб

Байерн Мюнхен се наложи с класическото 3:0 над отбора от Оберлигата (б.а. петото равнище на немския футбол) Дюрен 1/32-финал за Купата на Германия. През първата част Ерик Чупо-Мотинг даде задатък за баварците, а Томас Мюлер удвои от дузпа. През втората част камерунският нападател с второто си попадение оформи крайният резултат. Въпреки че първенецът на Бундеслигата бе посетител, срещата се игра на "Алианц Арена ". Треньорът на Байерн Ханзи Флик заложи на четирима дебютанти в състава си, само че по никакъв метод не подцени срещата. От своя страна Дюрен сподели самоуверен футбол и завоюва уважението и благосклонностите на почитателите в Германия.

Баварците разумно започнаха по-настъпателно дуела, само че символичните посетители демонстрираха, че не се тормозят от името на съперника си и заиграха освободено.

В 4-ата минута пристигна и първата добра опция. Давид Алаба центрира от фаул в наказателното поле, където Хави Мартинес стреля с глава, само че над напречната греда.

В 12-ата минута Чупо-Мотинг също с глава не съумя да откри задачата след положително центриране на Томас Мюлер.

В 18-ата минута Алфонсо Дейвис направи нормалният си пробив по лявото крило и подаде към Чупо-Мотинг в наказателното поле. Нападателят финтира и съперни и стреля, само че вратарят на Дюрен мазета с крайник.

Последваха минути, в които Нюбел бе заплашен, само че отбраната пред него парира изстрели на Филип Симон и Георги Антоски.

В 24-ата минута Байерн откри резултата. Дъглас Коща изведе Буна Сар, а той с едно допиране продължи към Чупо Мотинг, който единствено протегна крайници си и осъществя, отбелязвайки дебютното си попадение с екипа на баварците.

Off the mark already
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР