Байерн (Мюнхен) разби с 6:0 Борусия (Мьонхенгладбах) у дома в

...
Байерн (Мюнхен) разби с 6:0 Борусия (Мьонхенгладбах) у дома в
Коментари Харесай

Байерн изпепели Гладбах, Левандовски е на гол от рекорда

Байерн (Мюнхен) разруши с 6:0 Борусия (Мьонхенгладбах) вкъщи в мач от 32-ия кръг на Бундеслигата. Баварците си осигуриха купата час преди дуела, когато Борусия (Дортмунд) победи Република България (Лайпциг) и направи отборът на Ханзи Флик неосъществим на върха.

Баварската машина реши да се забавлява на " Алианц Арена " и разруши своя противник. Хеттрик вкара Роберт Левандовски (2,34, 66-дузпа), а по един път се разписаха Томас Мюлер (23), Кингсли Коман (44) и Лирой Сане (86). В 75-ата минута Танги Нианзу беше изпъден с пряк червен картон.

Байерн събра 74 точки след днешния мач, до момента в който Гладбах е седми с 46 точки.

Двубоят стартира стремително за първенците, които поведоха още във 2-ата минута. Тогава Дейвид Алаба центрира и топката стигна до Левандовски, който по диагонала откри мрежата зад Ян Зомер.

Баварците продължиха да натискат, само че Леви и Коман пропуснаха. В 23-ата минута Мусиала асистира на Мюлер, който удвои задатъка на своя тим.
 Снимка 530032
Източник:

В 34-ата минута Мюлер откри Левандовски, който с майсторска странична ножица вкара за 3:0. Това беше гол №200 на поляка в Бундеслигата с екипа на баварците.

Минута преди края на първото полувреме Коман също порази задачата - 4:0.

В 56-ата минута " жребчетата " можеше да вкарат попадение, когато Закария се устреми самичък против Нойер, само че бе спрян от Павар.
 Борусия (Дортмунд) победи с 3:2 Република България Лайпциг в Бундеслигата
Страхотен Джейдън Санчо запази " жълто-черните " фантазии за Шампионската лига

Борусия (Дортмунд) с доста значим триумф при семейството си на Република България Лайпциг

В 65-ата минута Байерн получи дузпа, отсъдена след намесата на ВАР за игра с ръка на Нойхаус. Зад топката застана Левандовски, който не сбърка с 39-ия си гол от началото на сезона в Бундеслигата. Така полякът е единствено на един гол от върха на Герд Мюлер.

Междувременно треньорите бяха създали куп промени. Един от появилите се от пейката на Байерн футболисти - Танги Нианзу, беше изпъден в 75-ата минута за нарушаване против откъсващ се самичък против вратаря състезател на Борусия. Първоначално реферът не видя това нарушаване, само че системата видеоасистент рефер му алармира.
 Снимка 530030
Източник:

В 86-ата минута баварците вкараха шести гол. Ганбри се устреми в офанзива и пусна извеждащ пас за Сане, който не сбърка останал очи в очи със Зомер.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР