Байерн Мюнхен прилича на стенен часовник с махало през настоящия

...
Байерн Мюнхен прилича на стенен часовник с махало през настоящия
Коментари Харесай

Прогресира ли всъщност Байерн при Нагелсман?

Байерн Мюнхен наподобява на стенен часовник с махало през сегашния сезон. Тъкмо си кажеш, че всичко се подрежда и баварците навлизат в познатия си облик и те изненадат всички с следващия подозрителен резултат и се люшнат назад в другата посока. Съмнителен от позиция на представянето им, изключително като се отчетат опциите на този тим. Треньорът им – симпатичният, едвам 35-годишен Юлиян Нагелсман – сподели след провалянето от Байер Леверкузен през уикенда, че в случай че отборът успее да сплоти пристрастеността и глада за триумфи дружно с чисто техничските умения на играчите, то тогава безусловно всичко е допустимо. Това е правилно. Но е и прекомерно обикновено за клуба от Алианц Арена. Това го знаят всички, даже и недоброжелателите на Байерн. И не трябва да излиза от устата на треньора им, тъкмо от който се чака да откри рецептата за това „ обединяване “ на пристрастеността и уменията на футболистите.

Байерн никога не е закъсал. Просто изживява нехарактерен сезон и се търсят аргументите. Наближава април, а тимът е на второ място с една точка закъснение от водача в класирането. Което е, меко казано, извънредно за последното десетилетие. И даже и най-големите поддръжници на теорията, че следва следващият прекомерно елементарен рейд за баварците към купата, към този момент би трябвало да са леко разколебани в изказванията си. Да, в Леверкузен сигурно нямаше и шанс за Нагелсман – две дузпи, отсъдени след две съвещания с ВАР за първични две несъществуващи симулации и два гола на Паласиос след две осъществявания в десния ъгъл на Ян Зомер. Можеше и да е по-различно, изключително като се регистрира, че Байерн водеше, въпреки да не беше по-добрият отбор на терена. Загубата обаче пристигна някак по натурален метод, което е притеснителното за феновете на колоса от Мюнхен.

Спортният шеф на клуба Хасан Салихамиджич сподели, че „ това не е философията на Байерн “, като изрази откровено удивление от ниската степен на предпочитание, устремност и себеотстояване. Двата фаула на Упомекано и Павар, довели до наказателните удари, говореха за някакво прикрито напрежение, нехайство, безпокойствие в играта на рекордьора по трофеи в Германия. По-рано през сезона отборът загуби и визитите си на Аугсбург и Борусия Мьонхенгладбах, имаше и серия от три поредни ремита в Бундеслигата.

Не може да не се регистрира, че фигури като Джамал Мусиала заслужават похвали. И освен поради статистическите си индикатори, включващи 15 гола и 12 асистенции във всички шампионати. Офанзивният футболист напряко лети, беше и водач на Германия по време на Мондиала макар нулевия си опит на сходни шампионати. И е много неприятна вест, но много неприятна, че в понеделник долетя вестта, че Мусиала е получил контузия в бедрото и няма да вземе присъединяване в първите мачове на Бундестима за годината. А след паузата за националните тимове за Байерн Мюнхен се задава посещение на лидера в класирането – Klassiker с Борусия Дортмунд, след което и мегасблъсъкът със остарелия познайник Хосеп Гуардиола и Манчестър Сити на ¼-финалите в Шампионската лига. Притеснително, изключително в случай че човек вникне в думите на Салихамиджич.

Успехът постоянно има доста татковци, до момента в който неуспехът – една майка. И Нагелсман е наясно с това. Никой не е абониран да печели постоянно шампионската купа в страната си и рано или късно Байерн ще преотстъпи короната си на различен отбор. Но ще е изключително мъчително за даден треньор тъкмо той да бъде индивидът, поставил завършек на победоносната шампионска серия.

Автор Стефан Георгиев







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР