Байерн (Мюнхен) постигна трета поредна победа в Бундеслигата и увеличи

...
Байерн (Мюнхен) постигна трета поредна победа в Бундеслигата и увеличи
Коментари Харесай

"Байерн" срещна неочаквани проблеми с последния в Бундеслигата, но спечели

Байерн " (Мюнхен) реализира трета поредна победа в Бундеслигата и усили задатъка си на върха в класирането. Баварците се оправиха ненадейно мъчно с последния в таблицата " Кьолн " и завоюваха с минималното 1:0 след гол на Роберт Левандовски. След изиграването на всички дуели от междинния 16-и кръг " Байерн " към този момент води с девет точки на върха.

Срещата мина под тоталната доминация на отбора на Юп Хайнкес, само че първенците пропиляха с лека ръка една дузина положителни положения за гол. Първият добър късмет се откри пред Роберт Левандовски, само че бранител блокира шутът на поляка. В 13-ата минута вратарят на " козлите " Тимо Хорн направи необикновено избавяне, с цел да не разреши на Томас Мюлер да открие резултата.

До почивката " Байерн " насочи общо 12 удара, само че единствено три от тях бяха точни. Мерникът на баварците им изневери и по тази причина резултатът се задържа 0:0.

През втората част превъзходството на " Байерн " се ускори, а статистическите индикатори бяха стряскащи – над 80% владеене на топката и двуцифрен брой точни удари. Футболистите на " Кьолн " освен, че не нападнаха, а даже рядко успяваха да излязат от личното си накзателно поле.

 Роберт Левандовски бележи единствения гол в мача.
© Michael Dalder, Reuters

Роберт Левандовски бележи единствения гол в мача.

Голът на успокоението падна в 60-ата минута и беше направен от Томас Мюлер. Той омекоти центриране в наказателното поле и безусловно задължи Левандовски да се разпише.

Полският голмайстор се разписа в осмо следващо домакинство и безусловно не може да спре да вкарва на " Алианц сцена ", като към този момент има 15 гола в 16 мача от Бундеслигата.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР