Байерн (Мюнхен) постигна 17-а победа в 19 мача при Юп

...
Байерн (Мюнхен) постигна 17-а победа в 19 мача при Юп
Коментари Харесай

Левандовски стигна 100 гола за "Байерн" при разгром над "Хамбургер"

Байерн " (Мюнхен) реализира 17-а победа в 19 мача при Юп Хайнкес при безапелационната победа с 6:0 над " Хамбургер ". Баварците закотвиха северняците твърдо в зоната на изпадащите, които заемат 18-ата позиция.

Денят принадлежеше на Роберт Левандовски, който осъществя хеттрик. Франк Рибери се разписа два пъти, а един гол добави Ариен Робен.

С трите си попадения Левандовски стигна до 100 гола за баварците в Бундеслигата и стана седмия състезател в историята на клуба, който доближава до трицифрен брой. Освен това полският нападател стана най-резултатният чужденец в историята на " Байерн ". Във всички шампионати той има 142 гола в 182 срещи и изпревари с две попадения Джоване Елбер.

Юп Хайнкес излезе с всичко най-хубаво на " Алианц сцена ". " Байерн " игра в скица 4-4-2 с Томас Мюлер и Роберт Левандовски напред, а по крилата им помагаха Франк Рибери и Ариен Робен.

⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽ @lewy_official#FCBayernpic.twitter.com/h5gXquIx6K
— FC Bayern München (@FCBayern) March 10, 2018

Това незабавно се усети и до момента в който гостите от Хамбург влязат в мача резултатът към този момент беше 3:0. " Байерн " си обезпечи удобен задатък единствено за 19 минути и вкара с първите си три точни изстрела.

Още в осмата минута " Байерн " поведе след неточност в отбраната на " Хамбургер ", след шпагат на защитник в бяло топката се озова в Рибери, а той финтира вратаря Матеня и осъществя на празна врата.

Четири минути по-късно " Байерн " удвои преднината си след дежурният гол на Роберт Левандовски. Йошуа Кимих центрира отдясно, а полският нападател беше оставен непокрит и от пет метра нямаше по какъв начин да сгреши с глава.

Баварците играеха доста интензивно по фланговете, като с изключение на Робен и Рибери, разчитаха доста бековете Кимих и Давид Алаба.

Именно след пробив на австриеца отлявео се стигна до третия гол в 19-ата минута. Жером Боатенг откри прелестно Алаба в наказателното поле, той единствено върна топката за Левандовски и с удар от въздуха полякът осъществя 99-ия си гол за " Байерн " в Бундеслигата.

До края на първата част гостите от Хамбург не съумяха да насочат нито един прецизен изстрел към Свен Улрайх, който искрено нямаше работа. Вместо това пред вратата на Матеня беше ужасно, само че нови голове нямаше.

В началото на второто полувреме натискът на " Байерн " продължи и доста бързо след паузата падна четвърто попадение. Негов създател стана Ариен Робен в 55-ата минута.

Холандецът направи един от фирмените си пробиви и от границата на наказателното поле не остави шансове на вратаря на гостите – 4:0.

До края на срещата единственият въпрос беше дали " Байерн " ще вкара още голове и дали Левандовски ще стигне броя от 100 попадения за баварците.

 Франк Рибери направи мощен мач.
© Reuters

Франк Рибери направи мощен мач.

В 81-ата минута пък Рибери осъществя втория си гол в срещата след независим пробив. Французинът подсети за най-хубавите си дни и финтира четирима в бяло, с цел да се озове самичък против вратаря.

Гол №100 на поляка можеше да стане факт в 86-ата минута, когато той пропусна дузпа. Левандовски стреля мощно над вратата, а наказателният удар беше отсъден за нарушаване на Пападопулос против Тиаго Алкантара.

Все отново три минути по-късно " Байерн " получи нова дузпа, откакто Левандовски беше изблъскан в наказателното поле. Този път полякът не сгреши и означи юбилейното си попадение.

" Байерн " води с 20 точки пред " Шалке " на върха, който в петък вечер надигра " Майнц " като посетител с 1:0. " Хамбургер " към този момент е без победа в 13 мача и изпадането от елита наподобява неизбежно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР