Байерн (Мюнхен) победи Борусия (Дортмунд) с 3:1 в спора за

...
Байерн (Мюнхен) победи Борусия (Дортмунд) с 3:1 в спора за
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен победи Борусия Дортмунд и вдигна Суперкупата на Германия

Байерн (Мюнхен) победи Борусия (Дортмунд) с 3:1 в разногласието за Суперкупата на Германия и сграбчи рекорден девети трофей в шампионата при първия триумф отпред на отбора на новия треньор Юлиан Нагелсман.

Преди началото на срещата двата отбора уважиха легендата на Байерн и немския футбол Герд Мюлер, който умря на 75 години.

Двубоят на " Сигнал Идуна Парк " стартира с пропуск на Байерн в 15-ата минута, при който шут на Томас Мюлер беше блокиран от обезверен шпагат на защитник. Пет минути по-късно Борусия отвърна с извеждащо подаване към Марко Ройс, който опита да стреля около Нойер, само че вратарят отби.

Малко след изминаването на половин час игра Юсуфа Мукоко от Борусия прати топката във вратата на противника, само че попадението му беше анулирано поради засада. Последваха две рискове пред двете порти, дело на Кингсли Коман и Ерлинг Холанд, преди Роберт Левандовски да открие резултата в 41-ата минута след центриране на Серж Гнабри (1:0).

Минути след подновяването на играта бърза офанзива на баварците по лятото крило приключи с остро центриране, Левандовски залъга вратаря, а топката попадна у Томас Мюлер, който на празна врата направи 2:0.

Ерлинг Холанд съумя да надбяга защитата на Байерн и да вкара гол в 53-ата минута, само че попадението му беше анулирано поради засада. Борусия въпреки всичко съумя да понижи резултата малко повече от 10 минути по-късно, когато Марко Ройс преодоля Нойер с фалцов удар за 1:2.

Четвърт час преди края Левандовски постави точка на разногласието, възползвайки се от неточност на защитата на Борусия и прокара топката около вратаря за 3:1.

До края Байерн сътвори няколко положения и можеше да вкара още най-малко един гол, като Борусия също направи сериозен пропуск, дело на Холанд в продължението на мача.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР