Байерн (Мюнхен) победи Борусия (Дортмунд) с 1:0 като гост в

...
Байерн (Мюнхен) победи Борусия (Дортмунд) с 1:0 като гост в
Коментари Харесай

"Байерн" се доближи на 9 т. от осма поредна титла

" Байерн " (Мюнхен) победи " Борусия " (Дортмунд) с 1:0 като посетител в дербито от 28-ия кръг на Бундеслигата и се приближи единствено на 9 т. от осма поредна шампионска купа в немския футбол. Първото в историята издание на " Дер Класикер " без аудитория се игра на празния 80-хиляден ст. " Сигнал Идуна Парк " и донесе трети следващ триумф на баварците след подновяването на прекъснатия за два месеца поради ковид сезон.

Двубоят беше решен в самия завършек на първото полувреме след точно осъществяване на Йошуа Кимих. В 43-тата мин. немският национал видя, че вратарят на домакините Роман Бюрки е излязъл с крачка по-напред от нужното, и го трансферира с техничен диагонален изстрел с десния крайник от границата на наказателното поле.

Преди това през първото полувреме, както и през цялата втора част двата отбора непрестанно си разменяха самодейността. " Борусия " можеше да открие резултата още в 1-вата мин., когато феноменът Ерлинг Холанд се откъсна и стреля през краката на вратаря Мануел Нойер, само че Жером Боатенг почисти от голлинията. Минути по-късно попадение на " жълто-черните " пък беше анулирано поради засада.

От своя страна " Байерн " сътвори две чисти положения до почивката, пропуснати от Серж Гнабри в дребното наказателно поле и Леон Горецка отвън пеналта. В края на мача звездата в офанзивата на баварците Роберт Левандовски уцели дясната греда с шут от двайстеина метра.

Със извоюваните 3 т. първенецът от последните седем сезона и водач в класирането през сегашния събра 64 т. и се откъсна на 7 т. пред втория " Борусия " (57 т.). Трети е Република България (Лайпциг) с 54 т. и мач по-малко. До края на шампионата остават 6 кръга, в които " Байерн " се нуждае от три победи (или три неверни стъпки на преследвачите), с цел да подпечата юбилейната си 30-а купа на Германия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР