Байерн Мюнхен отвя със 7:0 Бохум като гост в мач

...
Байерн Мюнхен отвя със 7:0 Бохум като гост в мач
Коментари Харесай

Байерн нито бави, нито забравя! Баварците унищожиха Бохум със 7:0

Байерн Мюнхен отвя със 7:0 Бохум като посетител в мач от 3-тия кръг на Бундеслигата. Баварците просто не оставиха късмет на противника си и му нанизаха четири гола през първото полувреме и още три гола след почивката. За последно тези два тима се срещнаха още веднъж на този стадион. През февруари Бохум съкруши Байерн с 4:2 и очевидно първенците влязоха в днешната среща с мисъл за възмездие. Лерой Сане, Матайс де Лихт, Кингсли Коман, Серж Гнабри и Садио Мане се разписаха за разгрома. Последният вкара две от попаденията, до момента в който Кристиан Гамбоа си осъществя автогол.

След триумфа Байерн е първи с 9 точки от 9 вероятни, до момента в който Бохум е на дъното с 0 и ужасяваща голова разлика. Още в 4-тата минута Байерн Мюнхен излезе напред в резултата. Лерой Сане овладя подаване на Кингсли Коман и от чиста позиция разпечата мрежата. В 25-ата минута Йозуа Кимих центрира в наказателното поле на Бохум. Матайс де Лихт скочи високо и с глава удвои преднината на гостите. Попадението беше прегледано с ВАР поради подозрения за игра с ръка, само че не беше намерено нарушаване на футболния устав. В 33-тата минута Кингсли Коман повиши до 3:0.

Крилото беше открито с подаване в пеналтерията, след което вкара. Седем минути по-късно гол на Мане не беше зачетен поради игра с ръка, само че в идващото си нахлуване баварците въпреки всичко осъществиха за 4:0. Автор на попадението беше точно Мане. След почивката натискът на гостите продължи. Те не се бяха задоволи единствено от четири гола, които вкараха през първата част. Час игра след началото Садио Мане осъществя от дузпа за 5:0.

Нарушение в наказателното поле извърши Сайди Янко. Девет минути по-късно Кристиан Гамбоа си вкара автогол и преднината на Байерн стана от шест гола. Крайният резултат оформи Серж Гнабри в 76-ата минута и Байерн най-накрая се укроти, въпреки че малко преди края баварците претендираха за дузпа за нарушаване против Коман. Главният рефер беше безапелационен, че няма учредения за 11-метров углавен удар. В идващия кръг Байерн посреща Борусия Мьонхенгладбах на „ Алианц Арена ", до момента в който Бохум гостува на Фрайбург.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР