Байерн (Мюнхен) не можа да спре лошото си представяне дори

...
Байерн (Мюнхен) не можа да спре лошото си представяне дори
Коментари Харесай

"Байерн" не спечели първия си мач след уволнението на Анчелоти

" Байерн " (Мюнхен) не можа да спре неприятното си показване даже и с уволнението на Карло Анчелоти. Тимът не завоюва първия си дуел след освобождението на италианския познавач, завършвайки 2:2 като посетител на " Херта ". Двубоят сподели старите недостатъци на " Байерн ", като за втора поредна седмица отборът пропиля задатък от два гола.

Тандемът Вили Саньол и Хасан Салихамиджич, който водеше тима направи много промени, връщайки в титулярния състав Ариен Робен и Франк Рибери, на терена беше и Жером Боатенг. Баварците започнаха мощно и още в 10-ата минута откриха. Боатенг центрира за Хумелс и централният бранител с глава се разписа.

В 48-ата минута изглеждаше, че всичко свършва след втори гол на баварците. Роберт Левандовски означи осмото си попадение за сезона и се изравни с Пиер-Емерик Обамеянг отпред в голмайсторската листа. Той получи пас от Толисо, ориентира се най-добре и осъществя с левия крайник.

Само минути и половина по-късно обаче " Херта " съумя да понижи резултата, връщайки се в мача. Харагучи се разноски като на смешка сред няколко бранителя в алено и пусна паралелен пас на голлинията, като топката беше засечена от Ондрей Дуда. Словакът нямаше проблем да означи в опразнената мрежа.

 Саломон Калу бележи изравнителния гол в 56-ата минута.
© Reuters

Саломон Калу бележи изравнителния гол в 56-ата минута.

Попадението на " Херта " несъмнено шокира баварците и те не съумяха да реагират по най-хубавия метод. В 56-ата минута резултатът към този момент беше еднакъв, като този път прецизен беше Саломон Калу. Котдивоарецът се разписа след груба неточност в отбраната на първенците. Карим Рекик отигра топката след центриране от фаул, а Толисо не съумя да я почисти, което разреши на Калу от няколко метра да осъществя под плонжа на Улрайх.

До края на дуела бедите за " Байерн " продължиха, като за похлупак Франк Рибери получи тежка травма. Французинът се опитваше да провежда контраофанзива, когато стъпа върху топката, коляното му поддаде и той се строполи на земята. Рибери безусловно викаше от болежка, като поради това първичните опасения са за скъсани коленни връзки.

Влизането на Кингсли Коман малко раздвижи офанзивата на гостите, само че " Байерн " не съумя да стигне до стремежи трети гол, с който да завоюва. Така баварците приключват наедно в столицата за повторно подред, както и през предишния сезон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР