Байерн (Мюнхен) изигра отличен мач и срази РБ (Лайпциг) с

...
Байерн (Мюнхен) изигра отличен мач и срази РБ (Лайпциг) с
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен разпарчетоса РБ Лайпциг за пореден път

Байерн (Мюнхен) изигра отличен мач и съкруши Република България (Лайпциг) с 4:1 като посетител в конфликт сред двата най-силни отбора в Бундеслигата през предишния сезон. Това е трета поредна победа за първенците, до момента в който за противника провалянето е трето в тези четири кръга до момента. Младият немски национал Джамал Мусиала се появи като промяна и впечатли с гол за 2:0 в 47-ата минута и асистенция към Льорой Сане за 3:0 в 54-ата минута. Роберт Левандовски беше разкрил резултата от дузпа в 12-ата минута. Хубаво попадение на Конрад Лаймер в 57-ата сякаш върна възможностите на “червените бикове”, само че те не съумяха да сторят нищо повече. В добавеното време Ерик Максим Чупо-Мотинг оформи крайното 4:1.

Мачът беше специфичен за новия треньор на баварците Юлиан Нагелсман, който до предходната акция водеше Лайпциг. В състава му бяха и двамата футболисти, пристигнали с него от там - Дайо Упамекано и Марсел Забитцер. За втория това беше дебют, като той дори имаше две благоприятни условия за гол в края.

Лайпциг започва с Андре Силва в предни позици, подпомаган от Доминик Собослай, Дани Олмо и Кристофът Нкунку.

Мачът стартира с отворена игра и от двата отбора, само че гостите бързо стигнаха до задатък. В 12-ата минута Левандовски осъществя углавен удар за игра с ръка на Кевин Кампъл, като основна тук беше намесата на ВАР, откъдето подсказаха на основния рефер.

Лайпциг не се смути от гола и се стараеше да притиска противника. Грешникът при дузпата Кампъл насочи първия рисков шут към Мануел Нойер в 21-вата минута, само че капитанът на баварците отрази. Байерн не играеше в познатия жанр с голям % на притежание на топката, а по-скоро дебнеше за късмет да удвои задатъка си. Това беше на крачка да се случи в 32-вата, когато Лева се измъкна от засада и пусна към Гнабри, който в последния миг беше изпреварен от Симакан.

Република България провежда още две рискове, приключени от удари на Анхелиньо и Конрад Лаймер. В 45-ата пък Нойер едвам " извади " подъл шут на Олмо. За няколко минути в края на полувремето Байерн играеше с човек по-малко поради контузия на Гнабри. Все отново Джамал Мусиала влезе на негово място.

Точно Мусиала нанесе втория удар по домакините. Младият национал на Германия вкара за 2:0 единствено две минути след паузата.

Трети гол за Байерн съвсем падна незабавно по-късно - в 49-ата, само че Левандовски шутира над гредата. След още две минути пък " алените бикове " помислиха, че са върнали едното попадение, откакто Андре Силва беше изведен самичък против Нойер и изпрати топката в мрежата. Имаше обаче вдигнат байрак на страничния съдия, а и ВАР пресметна, че засада в действителност е имало, въпреки и минимална.

Последваха няколко секунди, в които имаше три значими момента. Първо съдиите не видяха учредения за дузпа в интерес на Лайпциг за игра с ръка на Люка Ернандес, а незабавно по-късно отново Левандовски изпусна от добра обстановка. В 54-ата пък пристигна отлична контраофанзива на първенците, при която Мусиала асистира на празна врата на Сане за 3:0.

Скоро обаче Лайпциг отговори с гол, дело на Лаймер след отдалечен удар и неубедителна интервенция на Нойер.

В последните секунди Чупо-Мотинг направи 4:1 за Байерн.

Във вторник мюнхенци посрещат Барселона в Шампионската лига, а в сряда Лайпциг гостува на Манчестър Сити.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР