Bayer току-що съобщи, че се опитва да отмени историческата забрана

...
Bayer току-що съобщи, че се опитва да отмени историческата забрана
Коментари Харесай

Bayer се опитва да отмени забраната за пестицидите, които убиват пчелите


Bayer преди малко заяви, че се пробва да анулира историческата възбрана на нездравословните за пчелите пестициди в съда, оповестява actions.sumofus.org.

Ако завоюва, оцеляването на пчелите е заложено на карта.

Стотици хиляди членове на SumOfUs помогнаха за постигането на изключителна възбрана на токсичните неонични /neonics/ в Европейски Съюз. Не можем да позволим връщане към предходното състояние и да оставим пестицидната индустрия да унищожи всичко, което сме постигнали за пчелите.

Пчелите са от жизненоважно значение за питателните ни доставки - с тяхна помощ осигуряваме една от всеки три хапки от храната, която ядем. Но пчелите и другите опрашители понижават с пагубни темпове, а за това основният провинен са точно неоничните /neonics/ пестициди. Ето за какво запазването на възбраната на Европейски Съюз за неониката е толкоз значимо.

През май тази година Съдът на Европейските общности се произнесе в интерес на частичната възбрана на три неони - и се надявахме, че казусът най-сетне ще бъде решен в интерес на идеята за опазването на пчелите.

Но в този момент Bayer разгласи, че желае още веднъж да върне Европейски Съюз в съда и да апелира решението. Ако компанията завоюва, това ще отвори междина и ще обезсмисли скорошната съвсем цялостна възбрана!

Силата на хората обаче е най-голямата опасност на Байер.

Хиляди членове на SumOfUs към този момент са заели Алианса на пчелите бранители - дребна група от самостоятелни учени и пчелари и техните юристи, които се завръщат в Съда на Европейските общности, с цел да поемат казеса с желае на Bayer. Голяма петиция ще покаже на Bayer, на лицата, вземащи решения, и на медиите, че хората в Европа към момента поддържат пчелите - и няма да се оттеглим, до момента в който Bayer не спре тактиката си за тормоз.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР