Байер (Леверкузен) спечели спокойна победа с 2:0 в домакинството си

...
Байер (Леверкузен) спечели спокойна победа с 2:0 в домакинството си
Коментари Харесай

Леверкузен продължава да затвърждава добрата си форма при Чаби Алонсо

Байер (Леверкузен) завоюва спокойна победа с 2:0 в семейството си на Щутгарт в дуел от 15-ия кръг на Бундеслигата. Двете попадения за домакините бяха дело на Муса Диаби (30’) и Йонатан Та (82’).

“Аспирините ” откриха резултата малко преди да изтече половин час игра, когато Муса Диаби пое една топка в центъра на терена, преодоля доста атрактивно няколко играчи на гостите и стреля рисково, кълбото се отклони в тялото на защитник и влетя в мрежата на Флориан Мюлер за 1:0.

Играчите на Чаби Алонсо бяха доста покрай удвояване на преднината си в 63-ата минута, когато още веднъж Диаби съумя да стигне до едно центриеране, само че съумя само да разтресе напречния дирек. В 77-ата минута още веднъж много интензивният Джереми Фримпонг съумя да се разпише, само че голът бе анулиран заради засада. Домакините въпреки всичко стигнаха до второ попадение десетина минути преди края на втората част, когато центриране от корнер бе продължено на първа греда от Есикел Паласиос и Йонатан Та протегна крайници на метър пред голлинията, с цел да отклони в мрежата.

С това Леверкузен продължава да затвърждава забележимото си израстване, откакто отборът бе стихотворец от Чаби Алонсо, и натрупа трета поредна победа, която ги изкачи до 11-ото място в класирането с 18 точки. Щутгарт пък продължава да редува доста несигурни представяния с по-добри игри, само че продължава да е в зоната на изпадащите с 14 точки.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР