Байер Леверкузен се класира за осминафиналите в Лига Европа след

...
Байер Леверкузен се класира за осминафиналите в Лига Европа след
Коментари Харесай

Дузпи определиха съдбата на Рен и Монако

Байер Леверкузен се класира за осминафиналите в Лига Европа след победа с дузпи над Монако като посетител. „ Аспирините “ победиха с 3:2 в реванша, с колкото изгубиха и първата среща в Германия.

Байер Леверкузен излезе напред в резултата след 13 минути игра. Отскочила топка попадна в краката на Флориан Вирц, който от непосредствена непосредственост нямаше по какъв начин да сбърка и даде задатък на своя отбор.

Само шест минути по-късно монегаските стигнаха до изравнително попадение, дело на Уисам Бен Йедер от дузпа, отсъдена за нарушаване на Едмон Тапсоба.

Леверкузен бъзро, бързо възвърне задатъка си и две минути след попадението на Монако Есекиел Паласиос без съмнение изстреля неспасяем удар в мрежата на французите.

Германският отбор осъществя и трето попадение в 58-ата минута. Негов създател бе Амин Адли, който се възползва от прелестно центриране на Флоран Вирц и с глава повиши на 1:3.

Монако вкара втори гол в 84-ата минута, с който изравни общия резултат и вкара дуела в продължения. Крепен Диата центрира към Бреел Емболо, който не даде късмет на Лукаш Храдецки за 2:3.

В продълженията до попадения не се стигна и дуелът влезе в дузпи. При тях всички, с изключение на Елиот Матазо от Монако бяха точни и по този начин Леверкузен продължи напред.

Шахтьор Донецк отстрани Рен в плейофа на Лига Европа. Френският отбор съумя да обезврежда гола задатък на украинския отбор от първия мач и завоюва с 1:0 на „ Роазон Парк “ в границите на 90-те минути, след което стигна до продължения.

В тях двата тима си размениха по едно попадение след 2:1 след 120 минути игра се пристъпи към осъществяването на дузпи, където французите направиха три пропуща и в последна сметка Шахтьор се класира за осминафиналите с общ резултат 7:6 след осъществяване на дузпи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР