Байер Леверкузен постигна шестата си поредна победа във всички турнири.

...
Байер Леверкузен постигна шестата си поредна победа във всички турнири.
Коментари Харесай

Леверкузен и Щутгарт пак триумфираха в Бундеслигата

Байер Леверкузен реализира шестата си поредна победа във всички шампионати. Тимът надви с 2:1 при визитата си на Волфсбург в осмия кръг на Бундеслигата.

Успехът върна тима на Шаби Алонсо на първото място в класирането с 22 точки. Снощи там краткотрайно се настани.

На „ Фолксваген Арена “ Байер откри резултата в 13-ата минута посредством Жереми Фримпонг. Четири минути преди почивката домакините изравниха с гол на Максенс Лакроа. През второто полувреме Леверкузен притисна противника си и стигна до втори гол след час игра. Разписа се бранителят Алехандро Грималдо. Това беше и първа домакинска загуба за Волфсбург през сезона.

Преднината на Байер в класирането остава една точка. Вторият Щутгарт отнесе Унион с 3:0 посред Берлин. Головете за Щутгарт вкараха Серу Гираси през първото полувреме и Силас Мвумпа и Денис Ундав в последните 10 минути. За.

Победата реализира и различен от кандидатите за призовите места – Лайпциг. Биковете завоюваха с 3:1 визитата си на Дармщад. До средата на първото полувреме Лайпциг поведе с 2:0 с голове на Лоис Опенда и Емил Форсберг. Тобиас Кемпе върна очакванията на домакините с гол от дузпа в 32-рата минута. Точка на разногласието постави още веднъж Опенда, който в 72-рата минута се разписа за крайното 3:1.

В другите два мача от кръга Фрайбург победи с 2:1 Бохум, а Айнтрахт Франкфурт завоюва с 3:1 над Хофенхайм. Там асистенциите за първите два гола бяха на вратарите Оливер Бауман и Йенс Грал.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР