Байер (Леверкузен) и РБ Лайпциг не успяха да се победят

...
Байер (Леверкузен) и РБ Лайпциг не успяха да се победят
Коментари Харесай

Леверкузен и РБ Лайпциг не се победиха, Демирбай с невероятно попадение

Байер (Леверкузен) и Република България Лайпциг не съумяха да се победят в дуел от втория кръг на немското футболно състезание.

Сблъсъкът сред двете единайсеторки от Бундеслигата завърши при резултат 1:1.

Първите няколко минути от борбата на терена бяха в интерес на състава от Лайпциг.

Футболистите на отбора използваха всяка една опция да застрашат съществено бранителите, подредени като по конец пред тях.
 Снимка 497940
Източник:

Именно при една сходна обстановка още в 14-ата минута акцията на Република България Лайпциг се оказа сполучлива, а Емил Форсберг вкара следващото си попадение за отбора, откривайки справедливо резултата в интерес на състава си.

Само 6 минути по-късно обаче, като че ли от нищото, при една от редките офанзиви за домакините, Керем Демирбай се отличи с извънреден изстрел. Той получи топката малко преди наказателното поле на съперника.
 Аугсбург - Борусия (Дортмунд)
Аугсбург - Борусия (Дортмунд)

Повечето състезатели на игрището смятаха, че той ще подава, защото дистанцията беше сериозна. Вместо това обаче Демирбай настройки топката на мощния си ляв крайник и с същински снаряд стреля над ръцете на вратаря, кълбото се отби в напречната греда и влетя в мрежата по доста хубав метод за 1:1.

Второто полувреме нямаше заряда и страстта, който донесе на феновете първата част.

Логично, в границите на тези 45 минути от срещата голове не бяха осъществени. Така двата отбора поделиха точките в Леверкузен.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР