Байер Леверкузен го направи! Тимът на Чаби Алонсо успя да

...
Байер Леверкузен го направи! Тимът на Чаби Алонсо успя да
Коментари Харесай

Леверкузен финишира непобеден в Бундеслигата и вдигна гордо титлата

Байер Леверкузен го направи! Тимът на Чаби Алонсо съумя да приключи без нито една загуба сезона в Бундеслигата - 28 победи и 6 равенства от 34 кръга.

" Аспирините " финишират с 90 точки, 89 вкарани гола и едвам 24 позволени.

За Леверкузен обаче предстоят още две тествания - край в Лига Европа против Аталанта в сряда, както и край за Купата на Германия против Кайзерслаутерн. Серията без позволено проваляне във всички шампионати пък набъбна на рекордните 51 мача.

В последния си дуел за акцията " аспирините " нямаха проблеми вкъщи с Аугсбург и завоюваха с 2:1, а след последния съдийски сигнал започнаха и бурните празненства за извоюваната още преди месец и половина купа.



Играчите на Леверкузен получиха емблематичната сребърна салатиера, като не пропуснаха и да се изкъпят с големи халби с бира, както повелява традицията в Германия.
 Getty Images
По същото време детронираният първенец Байерн Мюнхен приключи разочароващо сезона, като позволи поврат и падна с 2:4 против Хофенхайм. Баварците бяха без голаджията си Хари Кейн, който лекува контузия. Байерн имаше потребност от тъждество, с цел да остане на втората позиция, само че след издънката там финишира Щутгарт, който пък разруши с 4:0 Борусия Мьонхенгладбах.



Още преди кръга беше ясно, че четвъртата позиция ще е за Република България Лайпциг, който финишира сезона с 1:1 против Вердер.

Петият участник на Германия в Шампионската лига пък ще е Борусия Дортмунд. " Жълто-черните " приключиха акцията с 4:0 против Дармщат в последния мач на легендата Марко Ройс за отбора.

Дармщат и Кьолн изпадат във Втора Бундеслига, а Бохум ще играе бараж.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР