Байдън заяви, че е необходимо да се обърне внимание на

...
Байдън заяви, че е необходимо да се обърне внимание на
Коментари Харесай

Байдън: Рисковете, свързани с ИИ трябва да се обсъдят публично

Байдън съобщи, че е належащо да се обърне внимание на рисковете, свързани с изкуствения разсъдък за сигурността и стопанската система.


Рисковете, които изкуственият разсъдък основава за националната сигурност и стопанската система, би трябвало да бъдат адресирани обществено, съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и добави, че ще потърси съвет от специалисти.

" Моята администрация се ангажира да подсигурява правата и сигурността на американците, като в същото време пази персоналния живот, да се оправи с пристрастията и дезинформацията, да се увери, че системите за изкуствен интелект са безвредни, преди да бъдат всеобщо публикувани ", сподели Байдън на събитие в Сан Франциско.

Байдън се срещна с група водачи на гражданското общество и покровители, които преди този момент са подлагали на критика въздействието на огромните софтуерни компании, с цел да обсъдят изкуствения разсъдък.

" Исках да чуя директно мнението на специалистите ", сподели американският президент.

Няколко държавни управления обмислят по какъв начин да смекчат заплахите от нововъзникващата технология, която през последните месеци претърпя взрив на вложения и потребителска известност след стартирането на ChatGPT на OpenAI.

В срещата на Байдън от вторник участваха Тристан Харис, изпълнителен шеф на Центъра за хуманни технологии, основателката на Лигата за алгоритмична правдивост Джой Буоламвини и професорът от Станфордския университет Роб Райх.

Регулаторните органи в международен мащаб се пробват да изготвят правила, регулиращи потреблението на генеративния изкуствен интелект, който може да основава текст и изображения и чието влияние се съпоставя с появяването на интернет.

Наскоро Байдън разиска въпроса за ИИ и с други международни водачи, в това число с английския министър-председател Риши Сунак, чието държавно управление по-късно тази година ще организира първата световна среща на върха по въпросите на сигурността на изкуствения разсъдък. Очаква се Байдън да разиска тематиката с индийския министър-председател Нарендра Моди по време на настоящото му посещаване в Съединени американски щати.

Миналата седмица законодателите от Европейския съюз се съгласиха с измененията в плана за правила за изкуствения разсъдък, препоръчан от Европейската комисия в опит да се откри световен стандарт за технологията, употребена във всичко - от автоматизирани заводи до самоуправляващи се коли и чатботове./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР