Байдън ще пътува до Мичиган следващата седмица, за да подкрепи работниците от UAW

...
Президентът Джо Байдън ще пътува до Мичиган във вторник, за
Коментари Харесай

Президентът Джо Байдън ще пътува до Мичиган във вторник, за да подкрепи работниците от UAW, каза източник, запознат с пътуването, каза пред CNN.

Пътуването беше съобщено за първи път от The Washington Post.

По-рано през деня президентът на UAW Шон Фейн покани Байдън да се присъедини към колоните, след като обяви ескалация на стачката на профсъюза.

„Каним и насърчаваме всички, които подкрепят нашата кауза, да се присъединят към нас на пикета от нашите приятели и семейни семейства, чак до президента на Съединените щати“, каза Фейн в петък на пресконференция. „Каним ви да се присъедините към нас в нашата битка. Начинът, по който можете да помогнете, е да изградите нашето движение и да покажете на компаниите, че обществеността е с нас.“

Не е ясно дали Байдън наистина ще върви по линията с работници. На въпрос в петък дали планира да посети пикет, Байдън отговори на репортер на CNN, като шеговито отговори: „Ще се присъедините ли към мен?“

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер беше също толкова хитър, когато беше попитан за потенциално пътуване по-рано през деня на брифинга за пресата.

„В момента нямам никакви актуализации за графика на президента – просто нямам какво да споделя“, каза Жан-Пиер пред репортери. „Но със сигурност президентът оценява това, че Шон Фейн го покани, включително и него, със сигурност с цялото семейство и приятели на UAW.“

Някои политици от Демократическата партия настояваха Байдън да направи повече. Калифорнийският представител Ро Хана каза в понеделник пред Ванеса Юркевич от CNN, че Байдън и други демократи трябва да се присъединят към пикетите.

„Бих се радвал да видя президента тук“, каза той, твърдейки, че Демократическата партия трябва да демонстрира, че е „партията на работническата класа“.

Това е актуална история и ще бъде актуализирана.

Доналд Джъд от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР