Байдън, който пристигна вчера следобед с президентския самолет Ер Форс

...
Байдън, който пристигна вчера следобед с президентския самолет Ер Форс
Коментари Харесай

Байдън събра рекордните $25 млн. за кампанията си с помощта на Обама и Клинтън


Байдън, който дойде през вчерашния ден следобяд с президентския аероплан " Ер Форс 1 ", на борда на който беше и Обама, и Клинтън се включиха в полемика в фамозната нюйоркска театрална зала " Радио Сити Мюзик Хол ", модерирана от водещия на " Късното шоу " (The Late Show, американско политико-сатирично токшоу - бел. ред.) Стивън Колбèр.

Но събитието беше прекъсвано на няколко пъти от протестиращи, които бяха седнали измежду голямата публика в залата. Те ставаха от място и скандираха възгласи против политиката на Байдън на поддръжка за Израел във войната с " Хамас ", която досега е лишила живота на над 30 000 души в Газа.

" Засрами се, Джо Байдън ", провикна се един от стачкуващите.

Обама сподели, че Байдън се придържа към ясни нравствени правила по въпроса за Израел и е подготвен да изслуша всички страни в разногласието и да откри общ език.

Когато протестиращ в залата прекъсна Обама, някогашният президент не се сдържа и му отговори по следния метод: " Не може единствено да говорите, без да слушате. Именно това прави другата страна ".

Обама добави, че смисълът на акцията за преизбиране на Байдън не се състои единствено в това да се изложат причини срещу някогашния президент Доналд Тръмп, само че и да се бележит достиженията на държавното управление на демократа, което е разширило достъпа на популацията до опазване на здравето, наложило е таван на цените на инсулина и е подхванало неповторим по рода си преход в региона на енергетиката.

Клинтън сподели, че икономическите индикатори на ръководството на Байдън са задминали много тези от времето на Тръмп.

" Аз виждам обстоятелствата ", сподели Клинтън. " А те са, че той прави прелестна работа за Америка " и заслужава втори мандат.

Байдън също нападна Тръмп, като сподели, че концепциите на неговия предстоящ противник от Републиканската партия са " малко остарели и неофициални ". Модераторът Стивън Колбърт, в диалог с триото, ги назова " първенци на приказки " и се пошегува, че тримата президенти са пристигнали в града " и нито един от тях не е тук, с цел да се яви в съда ", напомняйки за правни проблеми на Тръмп.

Преди събитието кортежът с тримата водачи мина около стотици протестиращи против войната на Израел с " Хамас " в Газа. Някои по-млади и прогресивни гласоподаватели, които са дали своят вот за Байдън през 2020 година, са мощно недоволни от твърдата му поддръжка за отговора на Израел на нападението на " Хамас " от 7 октомври.

Демонстрантите прекъснаха проведеното до най-малката детайлност събитие, което включваше още осъществявания на музикантите Куин Латифа (Queen Latifah), Лизо (Lizzo), Бен Плат, Синтия Ериво и Лия Мишел. Някои от най-големите донори на средства на проявата се снимаха с тримата президенти, а фотосите бяха направени от звездния фотограф Ани Лейбовиц.

В това време противникът на Байдън от републиканците на идните избори Доналд Тръмп също беше в региона на Ню Йорк, където участваше в бдение в памет на погубен служител на реда.

Избирането за нов четиригодишен мандат на 81-годишния Байдън буди безпокойствие поради възрастта и физическото му положение. Според неотдавнашни социологически данни на Ройтерс/Ипсос рейтингът му на утвърждение е 40%, а конкуренцията със 77-годишния Тръмп на изборите на 5 ноември се обрисува като мощно оспорвана.

По отношение на набраните средства за двете акции републиканецът е на другия полюс. Негов консултант призна, че Тръмп няма да успее да догони Байдън по този индикатор и отдаде това на последователите " милиардери " на демократа, описвайки Тръмп като претендент, който черпи поддръжката си от елементарните хора и работническата класа.

Билетите за вчерашната предизборна демонстрация на Байдън са коствали сред 250 и 500 000 $, сподели пред Ройтерс добре информиран източник от демократите; сходни суми няма по какъв начин да не провокират диспути в обществото, отбелязва Ройтерс. Щабът на Байдън разгласи, че събитието е набрало над 25 млн. $.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР