Бавят разглеждането на делото на втора инстанция за взрива в

...
Бавят разглеждането на делото на втора инстанция за взрива в
Коментари Харесай

Почернен баща с шокиращи разкрития за трагедията в „Миджур”


Бавят разглеждането на делото на втора инстанция за гърмежа в „ Миджур”, при който преди 5 години починаха 15 души. Апелативният съд по закон трябваше към този момент да е почнал работата по него, само че очевидно някой има интерес неговият старт да се бави. Това допусна Димитър Димитров, татко на умрелия при детонацията Михаил Димитров, написа Lupa.bg.

„ Европейска комисия не разрешава вноса на противопехотни мини, само че притежателят на компания „ Видекс” Валери Митков, който бе обвиняем, само че оневинен, ги доставяше и утилизираше у нас. Това не става без съдействието на страната.

Служители на Междуведомствения съвет към Министерски съвет и Междуведомствената комисия към Министерството на стопанската система са издали на Митков съответните разрешителни за тази активност. Така че освен Митков, само че и страната е нарушила закона”, безапелационен е почерненият татко.

„ Делото за гърмежа през цялото време се бави. Трябваше да пиша тъжба до Инспектората на Висш съдебен съвет, с цел да изготвят претекстовете за оправдаването на отговорните. Три години и половина то продължи и най-после отговорни няма”, сподели още Димитър Димитров.

На 1 октомври 2014 година в завода за муниции „ Миджур” край видинското село Горни Лом след мощен гърмеж гибелта си откриха 15 души - татковци, синове, майки и дъщери. Тогава притежателят на компания „ Видекс” Валери Митков разгласи, че детонацията се дължи на „ външна намеса”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР