Бавният процес на вземане на важни решения е проблем за

...
Бавният процес на вземане на важни решения е проблем за
Коментари Харесай

В своя лекция в Оксфорд Радев намекна, че авторитаризмът има предимства

Бавният развой на взимане на значими решения е проблем за Европейския съюз (ЕС) по отношение на страни с водачи, които " въплъщават модел за взимане на еднолични решения " . Това съобщи президентът Румен Радев в лекция на тематика: " Предизвикателства за сигурността пред Европа ", която изнесе пред " Оксфорд юниън ", най-голямата общественост за диспути в Университета в Оксфорд.
" Тези водачи могат да вземат решение за нещо довечера и да го изпълнят още на идната заран, до момента в който в Европейски Съюз това може да отнеме месеци и даже години. Водил съм продължителни диспути с моите сътрудници президенти и водачи на страни от Европейски Съюз. Повечето от тях отстояват позицията, че методът на " едноличното решение " е учреден на властнически механизми, до момента в който решенията, които взимаме в границите на Европейски Съюз, са основани на нашите демократични полезности и са по-стабилни и устойчиви в дълготраен проект. Напълно съм склонен с тях, като се изключи един дребен подробност: Къде е финалната линия? Кой ще ни чака? Каква е цената в случай че загубим надпреварата? ", съобщи Радев.
Интересен аспект от думите на Радев е и мнението му, че Европейски Съюз нямало потребност " да създава толкоз европейски и национални регламенти, наставления и наставления, защото в доста случаи те наподобяват като остаряло управление на водача за справяне с изключителни обстановки " . Той сподели и, че Европейски Съюз страда от некадърност да осъществя предстоящите от европейските жители промени.
" Нашето единение се подкопава от огромни стратегически играчи извън, които употребяват поддръжката в региона на сигурността, изискванията за търговия, евтината доставка на сила и привлекателните благоприятни условия за вложения, с цел да подтикват развиването на двустранни връзки с европейските страни, вместо да третират Европейски Съюз като единна общественост ", добави още президентът. Той изрази подозрение, че е допустимо Европейски Съюз " да вземе сигурността си в свои ръце ", без американска военна поддръжка. " Операцията в Либия през 2011 година разкри значителен европейски недостиг в системите за командване и ръководство, разузнаването, боеприпасите с висока акуратност, презареждането във въздуха и стратегическата подвижност. Това е недостиг, който към момента не е преодолян ", аргументира се българският държавен глава.
Иначе, като съществени компликации през Европейски Съюз Радев уточни мигрантската рецесия и разликата в стандарта на Източна и Западна Европа. Българският президент видя в " политиката на отворени порти " на Европа унищожителен резултат върху страни от Третия свят, защото младите им хора търсели път към Стария континент.
В отговор на въпрос на студент за опцията Турция да се причисли в вероятност към Европейски Съюз, Румен Радев акцентира, че би могъл да цитира европейски водачи, съгласно които Турция се отдалечава от европейските полезности, само че Турция е значим комшия и сътрудник на България. Ние бихме желали да забележим Турция като просперираща страна, в която демократичните правила са надълбоко вкоренени в нейното ръководство, съобщи Румен Радев. Президентът прикани за запазване на градивния и открит разговор на Европейски Съюз с Турция, който ясно откроява критериите за участие и приема, че то се реализира от тези страни, които могат да ги могат изпълнят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР