Бавните офис-мрежи са най-голямото разочарование от гледна точка на свързаността(снимка:

...
Коментари Харесай

Wi-Fi мрежите са под натиск от хибридната работа


Бавните офис-мрежи са най-голямото отчаяние от позиция на свързаността
(снимка: CC0 Public Domain)

Традиционните телефонни диалози са намалели с 20% в интерес на софтуерните приложения за онлайн-срещи. Това не е изненадващо на фона на практиките, които се постановиха през последните 2 години. Офисните безжични мрежи обаче могат да се окажат под огромен напън поради тази смяна в навиците на работещите, предизвестиха анализатори.

Зависимостта на бизнеса от онлайн-срещите продължава да пораства, потреблението на Microsoft Teams и Zoom измежду чиновниците е скочило с повече от 50% през последната година, съгласно изследване на CCS Insight измежду 611 респонденти във Франция, Германия, Испания и Обединеното кралство. Въпросните системи за се употребяват надлежно от 47% и 41% от чиновниците.

Анализаторската компания означи, че този растеж е предизвикал разстройства на пазара на обичайните гласови технологии, засягайки размера на мобилните и настолни телефонни диалози. Изследването приказва непрестанен напредък на приложенията за срещи и по-нататъшен спад на обичайните телефонни диалози през идващите 12 месеца. Всъщност, съвсем четвърт от чиновниците чакат потреблението на настолни телефони да намалее в допълнение през идната година, като се чака да набъбнат мощно гласовите и видео-разговорите в приложения за срещи.

Според CCS Insight, това има резултат върху по-цялостните софтуерни тактики. Експертите се притесняват дали техните закрепени офис-мрежи ще продължат да действат в, насочена към видео. Проучването демонстрира и различен данни – че бавните закрепени офис-мрежи са най-голямото отчаяние от позиция на свързаността (за 37% от анкетираните).

Тъй като работещите хора не престават да вземат участие в онлайн срещи, завръщайки се в офисите, натискът върху корпоративните мрежи ще става все по-голям. Това на собствен ред ще даде подтик на търсенето на по-надеждни офис Wi-Fi мрежи с по-голям потенциал – нещо, което към този момент е маркирано като проблематично от 29% от чиновниците.
още по темата
По отношение на хибридната работа данните от проучването са красноречиви: 62% от респондентите избират хибриден модел, като мечтаната периодичност е три дни в седмицата да се работи от вкъщи. Според CCS Insight, в този момент, когато пандемичните ограничавания падат съвсем на всички места, чиновниците са безапелационни, че отдалечената работа би трябвало да продължи – и тя ще играе жизненоважна роля.

Други данни от проучването приказват, че от тези, които могат да работят отдалечено, 90% желаят да запазят опцията да го вършат. Малко над четвърт (27%) желаят да работят отдалечено от самото начало.

Но хибридната работа значи, че методът, по който обичайно се конфигурира офисната информационна мрежа, би трябвало да се промени. Сега има доста повече фокус върху Wi-Fi.

„ Wi-Fi е една от областите, които са на напред във времето, когато става дума за използването на хибриден работен модел ”, споделя Анджела Ашендън, основен анализатор в CCS Insight, представена от. „ Повечето компании употребяват Wi-Fi като запаса. Те избират да употребяват корпоративната LAN [локална мрежа], само че в случай че хората идват в офиса и няма закрепени бюра, тогава Wi-Fi става доста по-голям ”.

Сред сериозните провокации, които Ашендън вижда, е, че „ огромното завръщане ” занапред следва и натискът върху следва да се развихри с всичка мощ. „ С идването назад в офиса на повече хора ще настане същински потрес ”, споделя тя. Високото равнище на потребление на Wi-Fi, съчетано с прекосяването от обичайните гласови диалози към видеоконферентна връзка, ще сложи мрежите под голямо напрежение.

На собствен ред това значи, че свикването с приложения за видеоконферентна връзка като Teams и Zoom ще окаже въздействие върху обичайния бюджет за ИТ връзки. Плащанията за Teams и Zoom и в този момент се смятат за ИТ разноски, само че тези разноски не се ръководят като част от съществуваща тактика за ИТ връзките.

Тук е допустимо да се получи спор. ИТ отделите могат да избират избрани информационни контракти, които оферират най-евтиния метод за даване на за предприятията, само че чиновниците няма по какъв начин да вземат под внимание такива съображения. Работещите ще избират свои лични принадлежности за другарство, което може да се отрази на „ същинската цена ” за хибридна работа.

В същото време рестриктивните мерки, възбраните и отговорностите няма да могат да оказват помощ в тази обстановка. Сега, след пандемията, склонността на работещите да си потърсят нова работа е доста по-голяма в случаите, когато изискванията при сегашния шеф не ги удовлетворяват. Според CCS Insight, към 26% от чиновниците мислят за промяна на работодателя през идващите 12 месеца.

Данните удостоверяват изводите от доста други проучвания в региона на човешките запаси напоследък. А това значи, че бизнесът ще би трябвало да постави изключителни старания да задържи свестните си служащи – в случай че желаят да работят хибридно, да им обезпечи благоприятни условия за хибридна работа, с всички произлизащи от това промени и вложения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР