Бавната смърт на американската въгледобивна промишленост принуди най-голямата частна компания

...
Бавната смърт на американската въгледобивна промишленост принуди най-голямата частна компания
Коментари Харесай

Най-голямата компания за добив на въглища в САЩ обяви фалит

Бавната гибел на американската въгледобивна индустрия принуди най-голямата частна компания за въгледобив в Съединени американски щати Murray Energy Corporation да подаде молба за отбрана от банкрут.

Фалитът на компанията се чака от години, написа CNN. Наскоро тя не съумя да извърши заплащания на заемодатели и подписа съглашение за отстъпка, което й купи време да контракти преструктуриране.

Гратисният интервал обаче пристигна и си отиде, а Murray Energy не съумя да заплати сметките си.

Все отново от компанията осведомиха, че е реализирано съглашение с кредитори за преструктуриране и тегленето на нов заем в размер на 240 милиона $.

Ако това стане факт, дългът на компанията ще нарасне до 2,7 милиарда $. В същото време кредиторите ще имат 60% от компанията.
 Идва ли краят на въглищата в Европа?
Идва ли краят на въглищата в Европа?

Много страни към момента употребяват ТЕЦ-ове в енергийния си микс

Робърт Мъри, " който се самопровъзгласи за крал на въгледобивната индустрия ", както пишат създателите на организацията, беше сменен като изпълнителен шеф. Новият подобен е Робърт Мур, до момента в който Мъри ще остане като ръководител на компанията.

" Въпреки че подаването на банкрут не е елементарно решение, това стана належащо, с цел да се получи достъп до ликвидност и извеждане на компанията до най-хубава позиция за нея, нейните филиали, както и за бъдещето на нашите чиновници и клиенти ", споделя Робърт Мъри в изказване.

Компанията не е единствената в бранша, която изпада в неплатежоспособност. Заради намаляващата роля на въглищата в енергийния бранш единствено в границите на последната година общо 8 компании са изпаднали в същата обстановка.
 Последната въглищна централа ще бъде издигната скоро
Последната въглищна централа ще бъде издигната скоро

Енергийната промишленост, с финансовите си решения, предсказва неотдавнашен завършек на тази ера
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР