Баварският вестник Muencher Merkur препечата откъси от водещата статия на

...
Баварският вестник Muencher Merkur препечата откъси от водещата статия на
Коментари Харесай

Болният човек на Европа - ситуацията се повтаря

Баварският вестник Muencher Merkur препечата фрагменти от водещата публикация на авторитетното английско списание The Economist, което още веднъж назова Германия " болния човек на Европа ". Вярно, изданието слага загадъчен знак в края на заглавието. Германски специалисти и медии настояват, че стопанската система на страната в действителност би трябвало да бъде усъвършенствана.

Преди съвсем четвърт век същото списание към този момент сложи сходна диагноза на Германия. Тогава стопанската система пострада от композиция от фактори като последствията от обединяването на Западна и Източна Германия, спадът на износа, двуцифрената безработица.

Днес обстановката се повтаря. Най-голямата стопанска система в Европа се трансформира  от водач в изоставаща. Между 2006 и 2017 година тя изпревари други огромни стопански системи и беше наедно с Америка. Но в този момент за трето следващо тримесечие Германия претърпява спад или застоялост и до края на 2023 година може да стане единствената огромна страна с мощна стопанска система, която отита свиващ се Брутният вътрешен продукт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР