Баварските съюзници на канцлера Ангела Меркел от Християнсоциалния съюз (ХСС)

...
Баварските съюзници на канцлера Ангела Меркел от Християнсоциалния съюз (ХСС)
Коментари Харесай

Меркел започва да се поти заради мигрантите, ключов партньор в правителството може да я изостави

Баварските съдружници на канцлера Ангела Меркел от Християнсоциалния съюз (ХСС) обмислят повреждане на техния парламентарен блок с нейния Християндемократически съюз (ХДС). Това е оповестил почитан народен представител от ХСС, представен от немски медии. " Не сме надалеч от разлъка ", изтъкнал депутатът.

По-рано Меркел се опита да откри компромис с ХСС по политиката по отношение на мигрантите, с цел да предотврати рецесия в ръководещата коалиция единствено три месеца откакто пое властта.
Конфликтът на канцлера с вътрешния министър Хорст Зеехофер, който оглавява ХСС, е поради неговия " План за миграцията ", в който той желае да покаже на гласоподавателите нова твърда линия преди тежки избори в провинция Бавария през октомври.
Парламентарните групи на ХДС и ХСС организираха обособени срещи през днешния ден, откакто нощес се организира " спешна среща ", само че не беше реализирано съглашение.
Меркел се опълчва на частта от проекта на Зеехофер, която разрешава на немските управляващи да отхвърлят мигрантите, които стигат до нейните граници, привлечени от просперитета и стабилността на страната, откакто преди този момент са били регистрирани в други страни от Европейски Съюз.
Подобен ход би представлявал цялостно анулиране на политиката отворените порти от 2015 година, която към този момент беше лимитирана. Меркел твърди, че правейки това, това би могло да докара до това в други страни да вършат същото и че най-хубавият метод е изцяло решение на равнище Европейски Съюз.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР