Баварските съюзници на канцлера Ангела Меркел от Християн - социалния

...
Баварските съюзници на канцлера Ангела Меркел от Християн - социалния
Коментари Харесай

Съюзниците на Меркел с тежко поражение в Бавария

Баварските съдружници на канцлера Ангела Меркел от Християн - обществения съюз (ХСС) претърпяха най-лошия си изборен резултат от 50-те години на предишния ХХ в., разяснява " Ройтерс ".

Гласуването в Бавария сподели, че държавната коалиция не е постоянна.

Християнският обществен съюз (ХСС) печели 35,5% от гласовете , заяви телевизия АРД. Така партията губи безусловно болшинство за повторно от 1962 година до наши дни.

 Сестринската партия на Меркел губи поддръжка преди изборите в Бавария
Сестринската партия на Меркел губи поддръжка преди изборите в Бавария

Губи безспорното си болшинство в провинцията

Зелените излязоха на второ място с 19%. Обезпокоителен е фактът е, че анти имигрантската партия Алтернатива за Германия за първи път влиза в Народното събрание на Бавария с 11% поддръжка.

На пето място се подреждат сътрудниците на Ангела Меркел на национално равнище - социалдемократите с 10%.

От 1957 година ХСС ръководи еднолично Бавария. Последните изборни резултати демонстрират, че тя би трябвало да търси сътрудници в ръководството.

Изборите в Бавария демонстрират, че доверието на гласоподавателите в съдружното държавно управление на Ангела Меркел е разтърсено , разяснява Ер Те Ел.

Лидерът на ХСС Маркус Сьодер сподели, че изборният резултат е мъчителен, само че партията би трябвало да се поучи от него. ХСС губи 12% поддръжка от предходните избори в Бавария.

 Ключови избори в Бавария
Ключови избори в Бавария

Християнсоциалният съюз може да изгуби безспорното си болшинство

" Трябва да проучваме измененията , които се случват както в Бавария, по този начин и в обществото ", сподели Маркус Сьодер.

" Една от най-важните задача, която имаме в този момент, е да подсигуряваме, че Бавария е постоянна, управляема и остава толкоз мощна, колкото е ", даде обещание водачът на ХСС.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР