Баварските съюзници на германския канцлер Ангела Меркел й дадоха срок

...
Баварските съюзници на германския канцлер Ангела Меркел й дадоха срок
Коментари Харесай

Меркел получи отсрочка от баварските си съюзници по въпроса с мигрантите

Баварските съдружници на немския канцлер Ангела Меркел й дадоха период от две седмици да контракти общо решение на мигрантския въпрос с други европейски страни, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Ако такова съглашение не бъде реализирано до уречения период, немският вътрешен министър Хорст Зеехофер ще подреди на полицията да стартира да стопира на границата и да отпраща мигранти, подали молба за леговище в други страни членки.

" Пожелаваме триумф на канцлера ", сподели Зеехофер на конференция в Берлин, откакто ХСС единомислещо утвърди неговия нов имиграционен проект.

" Ние обаче оставаме на нашата позиция, че в случай че незабавното връщане на мигрантите от границата не е допустимо, аз неотложно ще наредя на полицията тези хора, които имат или възбрана за влизане, или възбрана да обитават (в Германия), незабавно да бъдат връщани още на границата ", акцентира той.

Германският вътрешен министър посочи, че има поради и мигранти, които или са регистрирани, или са подали молба за леговище в друга страна от Европейски Съюз.

Решението бе взето на среща на управлението на баварския Християнсоциален съюз в Мюнхен.

Преди приключването му ще има среща на върха на Европейски Съюз на 28 и 29 юли. Германската канцлерката ще направи обществено изказване на 1 юли за напъните си да подписа двустранни съглашения с други страни членки на Европейски Съюз за връщане на мигранти, които към този момент са се записали другаде в блока

Според източници, представени от ДПА, Меркел е приела този краен период и е декларирала, че ще договаря с други европейски страни по въпросите на миграцията.

Меркел също по този начин е споделила, че Германия може да предложи на други страни членки на Европейски Съюз финансова помощ, в случай че те се съгласят да одобряват назад мигрантите, подали молби за леговище на тяхна територия.

Според немският канцлер  двустранните съглашения, които Германия цели да подписа с Италия, Австрия и други страни, ще бъдат сходни на това, контрактувано от Европейски Съюз с Турция през 2016.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР