Баварските съюзници на германската канцлерка Ангела Меркел заявиха, че непълнолетните

...
Баварските съюзници на германската канцлерка Ангела Меркел заявиха, че непълнолетните
Коментари Харесай

Съюзници на Меркел искат проверки на възрастта на непълнолетните кандидатбежанци


Баварските съдружници на немската канцлерка Ангела Меркел обявиха, че малолетните претенденти за леговище би трябвало да бъдат подлагани на медицински инспекции за определяне на възрастта, съобщи Ройтерс.

Християнсоциалният съюз (ХСС) прикани в проекторезолюция малолетните претенденти за леговище да бъдат подлагани на наложителни инспекции, когато има подозрение за тяхната възраст.

Експертът на ХСС по вътрешната политика Щефан Майер сподели, че медицинските инспекции в други страни на Европейския съюз като Швеция и Австрия са открили, че забележителна част от предоставената от претендентите за леговище информация е погрешна.

Той съобщи, че " доста привилегии като много по-комплексни грижи и възбрана за депортиране са свързани със статута на малолетните ".

Германската здравна асоциация сподели, че инспекцията за определяне на възрастта може да бъде неетична и неточна. " Изследването е мъчно, скъпо и много нестабилно ", сподели ръководителят на асоциацията Франк Улрих Монтгомъри.

При инспекцията, която може да включва проучване на зъбите и костите на китките с рентген, хората са излагани на радиация. При естествени условия това е неприемливо без медицински показания, с изключение на при следствие на закононарушения, съобщи той.

Дебатите за определяне на възрастта на малолетни претенденти за леговище без компаньон се ускориха предходната седмица след гибелта на 15-годишно немско момиче, намушкано с нож. Полицията уточни като обвинен някогашния другар на момичето, който е афганистански мигрант. Момчето споделя, че е на 15, само че бащата на момичето счита, че афганистанецът е по-голям.

През последните три години в Германия са регистрирани съвсем 70 000 малолетни претенденти за леговище без компаньон. Критици на държавната политика настояват, че някои от тях може да не са малолетни, а да показват погрешни данни за възрастта си, с цел да получават спомагателни помощи и отбрана от депортиране.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР