Батуми. Жителите на Батуми излязоха на голям протест за подобряване

...
Батуми. Жителите на Батуми излязоха на голям протест за подобряване
Коментари Харесай

Известия: Жителите на Батуми излязоха на голям протест за подобряване на отношенията с Русия

Батуми. Жителите на Батуми излязоха на огромен митинг за възстановяване на връзките с Русия. Митингът беше проведен от партията “Алианс на патриотите на Грузия ” на 28 юли, написа съветският вестник „ Известия “ .
Участниците желаят грузинските управляващи да откажат да вземат участие във военни съюзи и негативна изразителност против Москва в интерес на възобновяване на връзките сред страните от преди рецесията.
„ Основното условие е нашето управление най-сетне да види какво желаят хората. Трябва да стартираме директен разговор със Сухуми, Цхинвали и Москва ”, съобщи водачът на партията Ирма Инашвили.
Депутатът от партията Ада Маршания акцентира нуждата от започване на „ огромен разговор с Москва по сложните въпроси “, както и започване на диалог с Абхазия и Южна Осетия. През 2008 година в тези райони избухва въоръжен спор, по време на който Москва призна независимостта на тези територии.
На митинга са участвали десетки хиляди хора, само че поради горещото време демонстрацията продължи към половин час.
Отношенията сред Русия и Грузия се утежниха след 20 юни, когато в Тбилиси избухнаха всеобщи митинги заради обстоятелството, че по време на сесията на Общото заседание на Междупарламентарната асамблея на православието (МПС) съветският пратеник Сергей Гаврилов седеше в председателството на грузинския парламент. Възмутени политически сили пристигнаха да стачкуват и провокираха протести в града.
Поради несигурната обстановка, от 8 юли, Русия реши да приключи полетите от и до Грузия, а съветските депутати предложиха налагане на стопански ограничавания против Тбилиси. Руският президент Владимир Путин обаче отхвърли тази самодейност от почитание към грузинския народ, напомня изданието.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР