Батерията на електрически велосипед избухна и една не срути къщата

...
Батерията на електрически велосипед избухна и една не срути къщата
Коментари Харесай

Взрив на батерия на електрически велосипед почти срути къщата на британец

Батерията на електрически велосипед избухна и една не срути къщата на притежателя си във Англия.


59-годишният Андрю Бийтън споделя, че фамилията му е оживяло по знамение и е имало необикновен шанс да е по-далеч от мястото на гърмежа на батерията.

Електрическото колело е било купено като подарък на сина на Бийтън, и е гръмнало по време на зареждане.

Къщата, която се намира в Ланкастър, Англия, е толкоз потърпевша, че не може да се живее в нея.

„ Пожарната пристигна за 4-5 минути, само че това време беше задоволително, с цел да изгори цялата ни мебелировка “, споделя мъжът пред Sky News.

Експерти правят оценка вредите от избухвалата батерия на най-малко 50 хиляди паунда.

Инцидентът е единствено един от поредност от скорошни произшествия, свързани с акумулатори за електрически колела и електрически скутери. Дни преди този момент жена и две деца в Кеймбридж починаха при пожар, евентуално породен от зареждащо се електрическо колело.

Лондонските огнеборци са потушили 86 пожара, породени от електрически колела, и 18 от акумулатори на електрически тротинетки и скутери, единствено от началото на тази година.

Нов отчет на благотворителната организация Electrical Safety First споделя, че производството и продажбата на батериите на електрическите тротинетки, колела и скутери би трябвало да подлежат на строги индустриални правила от вида на тези за фойерверките и тежките машини, които изискват утвърждение от трета страна, преди да бъдат пуснати в продажба.

В момента литиево-йонните акумулатори, употребявани в електронните колела и електрическите скутери, могат да бъдат пуснати в продажба единствено с декларация на производителя, че дават отговор на стандартите за сигурност./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР