Батериите с голям капацитет водели до отделяне на повече CO2Електромобилите

...
Батериите с голям капацитет водели до отделяне на повече CO2Електромобилите
Коментари Харесай

Mazda с интересно сравнение на електромобилите и дизелите

Батериите с огромен потенциал водели до обособяване на повече CO2

Електромобилите може да не са по-екологични от дизелите, съгласно специалисти
(снимка: Mazda MX-30)

Електрическите транспортни средства с дълъг пробег, т.е. които имат акумулатори с огромен потенциал, нанасят повече щета на планетата от дизеловите коли. Това твърди представител на японския производител Mazda, на който се базира Engadget.

През октомври тази година компанията показа първия си електрически автомобил – модела Mazda MX-30, който е оборудван с много скромна батерия с потенциал от 35,5 кВтч, до момента в който съперниците имат доста по-мощни батерии. Това решение, съгласно Кристиан Шулце, европейски шеф по проучвания в Mazda, е подбудено от загрижеността на компанията за нашата планета.
още по тематиката
В изявление за Automotive News той споделя, че по време на производството и последващата преправка на батерия с този потенциал се отделя почти същото количество въглероден диоксид (CO2), както при потребление на дизелов хечбек Mazda 3 през целия му експлоатационен живот.

Mazda взима поради и подмяната на батерията след 100 хиляди благи. Според калкулации на компанията, производството на батерия 95 кВтч (приблизително колкото на Tesla Model S и Model X) предизвиква обособяване на повече въглероден диоксид в сравнение с дизелите. Ситуацията се утежнява, в случай че притежателят реши да смени батерията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР