Батальонно тактическо учение Вратица 2019 се проведе от 2 до

...
Батальонно тактическо учение Вратица 2019 се проведе от 2 до
Коментари Харесай

Батальонно тактическо учение Вратица 2019 се проведе на полигона Сливница

Батальонно тактическо обучение „ Вратица 2019 ” се организира от 2 до 4 декември на Учебен център „ Сливница ”. В учението участваха военнослужещи от Десети механизиран батальон - Враца от състава на Бригадното командване с пълководец подполковник Симеон Цеков и придадени формирования от състава на Трети механизиран батальон – Благоевград.


Батальонното тактическо обучение „ Вратица 2019 ” бе на тематика „ Механизираният батальон в защита като челен отряд в полосата за обезпечаване на механизираната бригада ”. Учението реализира своите цели по повишение на сглобеността на щаба и формированията на Десети механизиран батальон при водене на отбранителни бойни дейности, командване и ръководство за осъществяване на поставените задания.

Учението беше краен стадий от подготовката с Десети механизиран батальон като на Учебен център „ Сливница ” беше построен полеви лагер. Преди това от 25 ноември до 1 декември 2019 година се организираха ротни тактически учения с механизираните роти от състава на Десети механизиран батальон и ротно тактическо обучение с механизирана рота от състава на Трети механизиран батальон от Бригадното командване.

Офицер, планиращ учението, беше командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, офицер, провеждащ учението - командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев, а шеф на учението - майор Симеон Гаджев от щаба на Бригадното командване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР