Батальон тежки огнеметни системи TOС-1A “Солнцепек” за първи път беше

...
Батальон тежки огнеметни системи TOС-1A “Солнцепек” за първи път беше
Коментари Харесай

Успешен експеримент: Огнеметният батальон доказа своята ефективност

Батальон тежки огнеметни системи TOС-1A “Солнцепек” за първи път беше разпрострат в стратегическите командно-щабни учения „ Център-2019 “.

Това заяви пред пресслужбата на Централния боен окръг началникът на войските на Радио-химично-биологична отбрана на ЦВО генерал-майор Валери Василиев.

Временно образуваният отряд обезпечи дейностите на танковата дивизия, ситуирана в посока на главния удар, сражавайки се с условния зложелател на армейската група, написа "Поглед инфо ".

Използването на новата групировка утрои огневата мощност на радиационната, химическата и биологичната отбрана на окръга. Това оръжие сполучливо поразява разнообразни цели, в това число бронирани транспортни средства.

Според военните специалисти от доста страни по света, ТОС-1A може да се смята за едно от най-разрушителните оръжия на съветските сухопътни сили.

В момента войските получават усъвършенствани версии на тази система, унифицирана с главния военен танк Т-72Б3. Също по този начин са доработени и 220-милиметрови неуправляеми реактивни снаряди. Сега те са придобили способността да унищожават обекти, ситуирани на разстояние от 6000 метра.

“Солнцепек” показва бойните си качества по време на военните дейности в Сирия и Ирак.

Наскоро такива “огнеметни танкове” са закупени от военните на Алжир и Саудитска Арабия.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР