Батак ще бъде домакин на Световното първенство по риболов на

...
Батак ще бъде домакин на Световното първенство по риболов на
Коментари Харесай

Батак ще е домакин на Световното по риболов на лед

Батак ще бъде хазаин на Световното състезание по лов на риба на лед. Мондиалът ще се организира на 26-ти и 27-ми януари у нас.Състезанията ще ще се организират на язовир „ Широка поляна ”.

Заявки за присъединяване са подали 15 национални тима. Фаворити за купата са съставите от някогашните руски републики – трикратните първенци за последните шест години от Украйна, притежателите на две трофеи за същия интервал от Русия, както още Литва, Беларус и Латвия.

Ще вземат участие още Финландия, Естония, Швеция, Норвегия, Полша, Чехия, Румъния, Монголия и Съединени американски щати.

Легендарният руснак Виктор Кисельов ще води подготовката на националния тим на България. В състава ще вземат участие Никола Стефанов и Станислав Кузов от миналогодишния екипен първенец „ Гоу Фиш ”, самостоятелният отличник Слави Лазаров от „ Мосела ”, съотборниците му Николай Николов и Георги Първанов, плюс Мартин Касабски от „ Фишмастърс ”. Мениджър е Ивайло Христов от „ Майсторски лов на риба ”.

Президентът на Българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов съобщи, че международното състезание на лед е едно от най-тежките за образуване. Централата ни към този момент приготвя секторите, в които ще се лови на леда на „ Широка поляна ”.

Взети са всички ограничения за сигурността на участниците, а към днешна дата покритието е дебело и несъмнено от над 30 км.

В подледния лов на риба се лови с доста дребна въдица, снабдена „ мормишка ” – кукичка с волфрамова глава.

Стръвта най-често е ларва на комар. Състезателите пробиват дупките в леда със специфични принадлежности, наречени ледобури. Класирането е отборно и самостоятелно.

https://nivabg.com
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР