Баскетболният вицешампион на България Рилски спортист Самоков осъществи пореден входящ

...
Баскетболният вицешампион на България Рилски спортист Самоков осъществи пореден входящ
Коментари Харесай

Рилски спортист привлече американски център

Баскетболният вицешампион на България Рилски състезател Самоков реализира следващ входящ трансфер.

208-сантиметровият американец Димаджио Уигинс е новият център на Рилски, откакто подписа контракт за един сезон с клуба.

Уигинс е роден на 10 август 1997 година в американския град Толедо, щата Охайо, и е ученик на Боулинг Грийн Фалкънс, който пък се състезава в първа дивизия на NCAA.

След завършването си Уигинс поема по професионалния път, като пробва шанса си в G-Лигата с тима на Грийнсбъро Суорм, след което се мести в Европа.

На Стария континент американецът пази първо цветовете на чешкия Оломоуцко, след което минава в редиците на естонския Авис Утилитас Рапла. И в двата европейски тима Уигинс се трансформира във водеща фигура. При престоя си в Чехия центърът изиграва единствено 7 мача, в които записва междинни индикатори от 19.6 точки, 11.3 битки и 1.7 асистенции.

Следва трансфер в Естония и 23 срещи за американеца в латвийско-естонската баскетболна лига. В тях Уигинс съумява да покаже класа и завършва сезона със статистика от 15.9 точки, 10.6 битки и 2.1 асистенции приблизително на мач.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР