Баскетболният ЦСКА привлече центъра Кейлъб Уесън за предстоящия сезон 2023/2024,

...
Баскетболният ЦСКА привлече центъра Кейлъб Уесън за предстоящия сезон 2023/2024,
Коментари Харесай

Баскетболният ЦСКА привлече американски център

Баскетболният ЦСКА притегли центъра Кейлъб Уесън за идния сезон 2023/2024, оповестиха публично от клуба.

24-годишният американец е висок 208 сантиметра. Завършил е университета Охайо Стейт, като в колежанското състезание записва 96 мача със приблизително 13 точки,7 битки и 2 асистенции.
 Росен Барчовски: Приемлив чоп, удовлетворен съм
Росен Барчовски: Приемлив чоп, удовлетворен съм

След драфта на НБА през 2020 година Уесън попада в тима на Санта Круз Уориърс, който е част от програмата за развиване на Голдън Стейт Уориърс. След това стартира интернационалната му кариера, като е играл в шампионатите на Израел, Филипините и Пуерто Рико.

" Кейлъб ще господства под кошовете в НБЛ и в това време ще тормози противниците на " армейците " с точния си мерник от далечно разстояние. Идва в ЦСКА, тъй като желае да бъде част от клуб, който преследва успеха във всеки мач и има огромни упоритости ", написаха от лагера на " алените ".

Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски изрази задоволството си от привличането на Уесън.

" На този пост гледахме десетки вероятни състезатели, тъй като за нас е доста значимо да сме мощни под кошовете. Който се интересува от колежански баскетбол знае, какво значи да си главен център на Охайо Стейт. Убеден съм, че с Кейлъб направихме верния избор. Той ще има голям принос за ЦСКА и го чака дълга и сполучлива кариера в Европа ", сподели Барчовски.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР