Баскетболният треньор Константин Папазов разкри, че до последно финансовият благодетел

...
Баскетболният треньор Константин Папазов разкри, че до последно финансовият благодетел
Коментари Харесай

Папазов: Когато говорих с Божков, той имаше две опции - аз или Борисов

Баскетболният треньор Константин Папазов разкри, че до последно финансовият покровител на " Левски " Васил Божков и фактическият притежател на мажоритарния пакет акции - Георги Попов, са се колебаели дали да трансферират скъпите бумаги на него или на министър-председателя Бойко Борисов.
Какво се случи с мажоритарния пакет акции на " Левски "? (ОБЗОР) Ценните бумаги са на стадион "Георги Аспарухов ", само че кой е техен притежател?
В последна сметка акциите бяха джиросани на премиера, макар че Папазов разгласи в предаването " 120 минути ", че ще бъде идващият им притежател.

От своя страна Борисов отхвърли да одобри пакета с акции и те сега са в административната постройка на стадион " Георги Аспарухов ".
Прехвърлили " Левски " на Борисов още в петък (ДОКУМЕНТИ) Христо Йовов имал клуба в продължение на цялостен месец
" В утринния диалог беше обезверен. Имаше две варианти - Тити Папазов или Бойко Борисов. По никакъв метод не съм се опитал да му въздействам. Разчитах на предаването. Това е персонално негово решение. Аз съзнателно не взех позиция, изслушах го и го изчаках. Вярвах, че, когато анонсираме за акциите, той ще проумее, че няма по какъв начин " Левски " да бъде забъркана и да се опита да има някакво злепоставяне. Сам, непринудено той ми се обади на обяд и сподели: " На теб ти ги изпращам на следващия ден. Впиши твоето име и на който ти прецениш ". Поздравих го. В последна сметка това е цената. Вероятно той е в положение, в което не е ок ", съобщи Папазов в предаването " Тази заран ".

В хода на Божков и Попов, които сега са в Дубай и имат повдигнати обвинявания от българската прокуратура, Папазов видя опит да се дискредитира Бойко Борисов.

" Лошо изиграна пиеса от най-лошия артист. Живяхме 15 дни с мисълта за тези акции да дойдат в България и да избегнем банкрут. Водих многократни диалози с господин Божков. Какво стана? Хем акциите са тук, хем доста неприятна пиеса, хем е осквернено нещо, което е велико. Акциите на този клуб са тъкмо толкоз стойностни, колкото косите на Левски в музея. Все едно някой да вземе да ги развява. Когато този някой няма равнище, тогава е доста ужасно. Каква беше цената на това нещо? Да се опита да бъде компрометиран премиера на България. Институцията министър-председател и евентуално в частност Бойко Борисов. Имат ли визия тези хора, че това е човек, който 19 години ръководи тази страна под разнообразни форми и в европейските структури е след Ангела Меркел с максимален опит? Дали може той толкоз обикновено да се закачи на тази пиеса? По-страшно е, че залогът е и любовта на " сините " почитатели. Ако на господин Божков - от неделя вечерта, когато посредством мен до цяла България стигна новината, че на другия ден с пощальон ще дойдат акциите, хората му се радваха, в този момент отидоха на другия полюс ", сподели Папазов.

Снимка: Lap.bg

Той се обърна и към притежателя на акциите Георги Попов:

" Когато става въпрос за " Левски ", би трябвало да има честност. Умолявам господин Георги Попов, като представител на господин Божков, час по-скоро да се опитат да изчистят срама от тази неприятно изиграна пиеса от най-лошия артист "

" Знам единствено, че във всичките диалози съм бил безпределно правилен, не съм позволил неточност да засегна някой или да обидя някой. Ако в петък, във вашето студио, господин Божков се обади и даде някакви отзиви, изрази някакви усещания по какъв начин се развиват нещата и кои са отговорните и е имало някакъв баланс в обществото - някой да му има вяра, различен - не, в този момент дали някой би му повярвал от " синята " общественост. А тя е доста огромна в нашето общество. Със сигурност знам, че в този момент, в случай че излезем и създадем едно изследване, дали някой ще повярва на неговите думи, а не на моите? Аз от първия ден съм човек с идея, не трансформирах пътя, по който ходя към моята идея ", добави още Папазов.

Той се обърна и към почитателите на " Левски ", като прикани по случай рождения ден на клуба - на 24 май, те да дарят, тъй че клубът да може да продължи активността си. За задачата са нужни 1,5 млн. лв..

" Обръщам се към цяла " синя " България не с милостиня, а с молба. 24 май е нашият рожден ден. На рожден ден се върви с подарък. Подаръкът, който би трябвало да събере " Левски " е 1,5 млн. лв.. Кой с колкото може, само че от сърце. За да може да покажем, че " Левски " по никакъв метод и в никакъв случай не може да бъде използван. Защото " Левски " е идея "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР