Баскетболният тим на Берое най-сетне се завърна към победите. Отборът

...
Баскетболният тим на Берое най-сетне се завърна към победите. Отборът
Коментари Харесай

Брейди Роуз отърва Берое от удавяне в Черно море

Баскетболният отбор на Берое най-накрая се завърна към успехите. Отборът на Любомир Минчев реализира сложен, само че сладостен триумф над Черно море Тича с крайното в среща от седмия кръг на НБЛ, извършена във Варна. Ключов за триумфа на гостите бе стрелецът Брейди Роуз, който избухна с три следващи тройки при започване на последната четвърт и разреши на отбора си да излезе напред с двуцифрена преднина.

По този метод Берое стопира отрицателната си серия от две следващи провали в баскетболния ни хайлайф, като това е трети триумф за старозагорци от началото на сезона. " Зелените " заемат четвъртата позиция във краткотрайното класиране с баланс от 3-3. Черно море, който през днешния ден бе без водещия си изпълнител Георги Боянов, пък позволява второ следващо проваляне и резервира седмата позиция в подреждането с 2-4. Джими Гавин пък направи дебют за Берое, оставяйки 5 точки и 5 асистенции на сметката си против някогашния си тим.

Черно море поведе с пет точки в първите няколко минути, само че по-късно Берое отговори със серия от 0:10 и излезе напред с 9:14 по средата на частта. Старозагорци обаче не съумяха да вкарат нито точка до края на първия интервал, което разреши на варненци да излязат на 6 точки преднина преди началото на вторите 10 минути - 20:14.

" Моряците " доближиха и до двуцифрена преднина при започване на втората част при 24:14, само че Берое се задържа в резултата посредством положителни изяви на Николай Стоянов. Черно море не съумя да се поздрави с водачество в резултата на почивката, защото Брейди Роуз и Седариън Рейнс помогнаха на старозагорци да изравнят резултата при 36:36.

Третата четвърт бе равностойна, само че Берое въпреки всичко откри метод да излезе напред в резултата за пръв път след началото на първата четвърт. Правещият дебют против някогашния си тим гард на Берое Джими Гавин се разсъни в частта и бе с съществена роля за триточковия задатък на гостите от Стара Загора - 52:55.

Изумителна серия от три следващи тройки на стрелеца на Берое Брейди Роуз донесе 10-точкова преднина на гостите рано-рано в последната четвърт - 54:64. Това се оказа решаващо за крайния излаз на мача, защото варненци не откриха метод да се върнат в мача - 62:78.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР