Баскетболният Спартак Плевен ще направи своето завръщане в европейските клубни

...
Баскетболният Спартак Плевен ще направи своето завръщане в европейските клубни
Коментари Харесай

БК Спартак Плевен отново ще играе в Европа

Баскетболният Спартак Плевен ще направи своето завръщане в европейските клубни шампионати и през идващия сезон ще бъде част от Европейската северна баскетболна лига (ENBL), оповестиха от клуба.

" Надяваме се, че това е началото на дълго и ползотворно съдействие. Огромни благодарности на господин Едгарс Зандерс, създател и изпълнителен шеф на лигата. Благодарим и на Филип Виденов и Георги Глушков за отзивчивостта и желанието им Спартак да се завърне в континенталните шампионати. Нека си пожелаем дълъг и запаметяващ се сезон ", написаха от Спартак Плевен.

За последно плевенчани бяха част от европейските клубни шампионати през сезон 2008/09, когато играха в конкуренцията Еврочалъндж, само че изгубиха в първия квалификационен кръг от турския Анталия Баскет със 153:176.



Европейската северна баскетболна лига (ENBL) бе основана преди две години, като в първото му издание се включиха осем тима от Полша, Чехия, Литва, Латвия, Естония, Беларус и Русия, а за второто тяхната численост бе увеличена до 15, като присъединяване взеха отбори още от Украйна, Косово и Израел, до момента в който съветските и белоруските сформира бяха изключени поради войната в Украйна.

Освен Спартак Плевен пък за сезон 2023/24 част от шампионата ще бъдат още английските Бристол Флайърс и Нюксалъ Игълс, нидерландския Ландстеде Хамърс и румънския Волунтари.

Любопитното е, че в първите две издания на ENBL шампионатът бе извоюван от тимове от Полша, като първо първенец стана Анвил Влоцлавек, а година по-късно - Стал Остров Велкополски.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР