Баскетболният шампион Балкан Ботевград привлече четвърто чуждестранно попълнение в състава

...
Баскетболният шампион Балкан Ботевград привлече четвърто чуждестранно попълнение в състава
Коментари Харесай

Балкан Ботевград привлече баскетболен национал на Чили

Баскетболният първенец Балкан Ботевград притегли четвърто задгранично попълнение в състава си. Това е чилийският център Мануел " Мени " Суарес. Той е роден 1993 година и е висок 208 см.

Мени Суарес идва от отбора от Висшата лига на Унгария Хюбнер Нирегихаза. С унгарския отбор предишния сезон той изигра 25 мача, в които има приблизително по 27 минути с 13.5 точки, 6.2 битки, 1.5 асистенции и междинен коефициент 14.

Суарес е учил и играл в колежанското състезание на Съединени американски щати. Първият му професионален контракт е с испанския Ирауги Саски Балоя от LEB Oro, след което минава в Унгария.

Мануел Суарес е чилийски национал. Това лято той взе присъединяване в международните квалификации на Южна Америка. На 1 юли при успеха на Чили над Колумбия с 67:66 т. има 14 точки и 8 битки, а на 4 юли при триумфа против Уругвай със 75:65 т. е с 18 точки и 5 битки.

В края на 2021 година в двата мача с Бразилия, в които двата отбора си размениха по една победа, има надлежно 17 и 11 точки и 8 и 3 битки.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР