Баскетболният отбор на Рилски спортист остана единствения непобеден тим в

...
Баскетболният отбор на Рилски спортист остана единствения непобеден тим в
Коментари Харесай

Рилски спортист прекъсна серията на Левски и записа 11-та поредна победа в НБЛ

Баскетболният тим на Рилски състезател остана единствения непобеден отбор в НБЛ, откакто записа 11-та си поредна победа от началото на сезона, надигравайки с 89:73 вкъщи състава на Левски.

С триумфа си самоковци сложиха и завършек на серията на " сините ", които завоюваха всеки един от последните си седем дуела в шампионата.

Мачът в " Арена Самоков " протече доста равностойно, като двата тима на няколко пъти си разменяха водачеството, само че нито един от тях не съумяваше да се откъсне в резултата. Така, преди решителните 10 минути светлинното табло показваше 60:60.

В заключителните минути на срещата обаче домакините демонстрираха малко повече прохлада и това им оказа помощ да натрупат задатък от 16 точки, което и в последна сметка им донесе крайния триумф.

Най-резултатни за спечелилите станаха Димаджо Уигинс и Александър Янев, които приключиха с по 18 точки, а Уигинс добави и 10 битки, с цел да оформи " дабъл-дабъл ". Силен мач изигра още и българският национал Деян Карамфилов, който също направи " дабъл-дабъл " - 11 точки и 13 асистенции.

За гостите от Левски пък Лъчезар Димитров бе над всички със своите 16 точки.

В класирането Рилски състезател остава водач с актив от 22 точки и баланс 11-0, до момента в който " сините " са на четвъртото място с 18 пункта и баланс 7-4.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР