Баскетболният отбор на Черноморец записа едва втора победа от началото

...
Баскетболният отбор на Черноморец записа едва втора победа от началото
Коментари Харесай

Баскетболният Черноморец изненада пловдивския Академик

Баскетболният тим на Черноморец записа едвам втора победа от началото на сезона в НБЛ. Пред лична аудитория момчетата на Йордан Колев се постановиха над любимеца в този мач Академик (Пловдив) с 84-81, откакто по време на срещата изоставаха и с двуцифрена разлика.
 Левски Лукойл се върна на върха след погром над Ямбол
Левски Лукойл се върна на върха след погром над Ямбол

Столичани имаха цялостно предимство над последния в класирането

Най-резултатен за спечелилите беше Блейк Рейнълдс с 20 точки и 9 битки. Робърт Георгиев вкара 19 точки. С 18 точки, 7 битки, 9 асистенции, само че и 9 неточности е Джамал Кинг. Миленко Велкович приключи с дабъл-дабъл от 13 точки и 10 битки.

За Академик по 15 точки имат Шакир Смит (той има и 11 асистенции), Александър Груев и Васил Бачев. Василие Кнежевич вкара 12.

За гостите в игра след дълготрайно възобновяване от травма се завърна Венелин Христов, въпреки и за по-малко от минута на терена.

Домакините направиха повече неточности, 22 на 18, само че компенсираха с преимущество в стрелбата (55% против 41%) и в подкошието (41 против 30 борби).

След този дуел салдото на Черноморец е 2-10, а в идващия кръг отборът гостува на Берое. Академик (Пловдив) е с шест победи и шест провали, като му следва домакинство на Академик (София).

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР