Баскетболният отбор на Барселона спечели първото Ел Класико за сезона

...
Баскетболният отбор на Барселона спечели първото Ел Класико за сезона
Коментари Харесай

Барселона спечели първото Ел Класико, нанесе първа загуба на Реал Мадрид

Баскетболният тим на Барселона завоюва първото Ел Класико за сезона в испанската Лига Ендеса. В най-чакания дуел от 16-ия кръг на шампионата играчите на старши треньора Шарунас Ясикевичус се оправиха с кръвния си зложелател Реал Мадрид с крайното 82:87 (22:23, 24:23, 19:18, 17:23) като посетител в " УиЗинк Сентър ". По този метод каталунците нанесоха първа загуба на " белите " в испанския шампионат и стопираха серията им от 14 поредни триумфа.

" Лос кулес " записват победа №13 от началото на акцията, само че към момента остават на третата позиция в класирането зад Тенерифе и Реал. Мадридчани пък резервират върха с актив от 14 правилни стъпки и едно проваляне.



Звездата на Барселона Никола Миротич, който игра за Реал в предишното, наказа някогашния си тим. Крилото записва " дабъл-дабъл " от 26 точки и 10 битки за успеха на своя отбор. От съотборниците му Кайл Курич вкара 14 точки, Кори Хигинс добави 12, а Адам Ханга и Пиер Ориола се разписаха с по 10.

За Реал най-резултатен бе Серхио Люл с 14 точки, Габриел Дек приключи с 12 точки, Валтер Тавареш оформи " дабъл-дабъл " от 11 точки и 11 битки, а ветеранът Джейси Керъл добави с 10 точки.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР