Баскетболният отбор на Барселона се класира за 1/2-финалите на турнира

...
Баскетболният отбор на Барселона се класира за 1/2-финалите на турнира
Коментари Харесай

Барселона оцеля! Каталунците са на 1/2-финал за Купата след луда битка с Уникаха

Баскетболният тим на Барселона се класира за 1/2-финалите на шампионата за Купата на Краля по сложния метод. Каталунците наваксаха закъснение от цели 20 точки, с цел да стигнат до триумф след продължение над Уникаха Малага с краен резултат в мадридската зала " УиЗинк Сентър ", която е хазаин на тазгодишното 85-о издание на конкуренцията.

El supera tras prórroga al (103-93)
— #CopaACB (@ACBCOM)
На 1/2-финалите Барса ще се изправи против Баскония, който пък отстрани Ховентут с 96:87. Двубоят е през днешния ден от 20:00, а три часа по-рано ще се изиграе първият мач за финално място сред домакина Реал Мадрид и Тенерифе.

Мачът стартира по пагубен метод за Барселона, защото разочароващият в последно време отбор на Уникаха поведе с 20 точки още в първата четвърт при 9:29. " Лос кулес " обаче най-сетне се разсъниха от кошмара и изиграха доста по-добра втора четвърт, посредством която се приближиха на единствено 5 точки закъснение от противника си на полувремето - 39:44.

 Brizuela roza el cielo: ¡Mejor anotación nacional en 30 años!

Уникаха въпреки всичко не разреши на Барса да се приближи още в резултата, като разликата остана пет точки и след края на третата част - 60:65. В последната четвърт баскетболистите на Шарунас Ясикевичус нанесоха дългочакания си удар със серия от 10:0, повеждайки едвам за повторно в дуела при 73:68. Преднината на каталунците даже доближи 9 точки, само че с няколко страхотни изяви на водача си Дарио Брисуела Уникаха още веднъж си върна актива - 81:82 с 2 минути до края.

Кори Хигинс и Никола Миротич въпреки всичко вдъхнаха доза успокоение в редиците на Барса и отборът на Шарас имаше две точки преднина преди последната офанзива в мача на Уникаха. Именно в нея Тим Абромайтис направи страхотна самостоятелна изява, с цел да върне паритета на таблото и да вкара мача в продължение - 88:88.

 El Barça logra la mayor remontada en la Copa del Rey

В спомагателните пет минути още веднъж Хигинс бе основно настоящо лице, защото той наниза последните седем точки в мача, с цел да затвърди полуфиналното място на Барселона - 103:93. Продължението ще се запомни и с изгонването на старши треньора на Уникаха Фотис Кацикарис, който натрупа две механически нарушавания поради оборване на съдийските отсъждания. След мача наставникът бе сърдит от решението на реферите да не отсъдят фаул против Абромайтис при изравнителния панер в края на постоянното време.

¡ fuerza la prórroga!
88
88
En directo por
— #CopaACB (@ACBCOM)
Кори Хигинс приключи с 22 точки за Барселона, Ник Калатес изигра мощен мач и завърши със 17/5/5, Никола Миротич вкара 16 точки, Алекс Абринес способства с 11, а Брандън Дейвис вкара 10 точки.

33-те точки на Дарио Брисуела не стигнаха за триумф на Уникаха. Само още двама баскетболисти на Кацикарис приключиха с двуцифрен точков актив - Адам Вачински и Рубен Гереро с по 10 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР