Баскетболният национален отбор на Италия продължава да се движи по

...
Баскетболният национален отбор на Италия продължава да се движи по
Коментари Харесай

Италия развали настроението на Русия

Баскетболният народен тим на Италия продължава да се движи по проект в квалификациите за ЕвроБаскет 2022. Въпреки че към този момент има подсигурено място на шампионата на Стария континент, защото е един от четирите домакина, " скуадра адзура " завоюва и третия си мач от група " B " - победа над Русия със в Талин.  20 Andrey Vorontsevich (RUS)
По този метод Италия си обезпечава лидерската позиция в подреждането, до момента в който руснаците остават втори с баланс 2-2. Освен Италия, за финалите на ЕвроБаскет 2022 ще се класират останалите два отбора с най-хубав точков актив в крайното класиране. В групата са още тимовете на Естония (1-2) и Северна Македония (0-2).

with back-to-back triple as remain undefeated!
— FIBA EuroBasket (@EuroBasket)
Амедео Теситори бе най-полезен за спечелилите с 27 точки и 9 битки, Джампаоло Ричи вкара 12 точки, а Марко Спису остана с 11 пункта и 5 асистенции. За Русия само Андрей Воронцевич трансферира двуцифрения точков актив - 11 точки и 11 битки за някогашния състезател на ЦСКА (Москва).

" Сборная " въпреки всичко не би трябвало да има проблем във февруарския квалификационен прозорец. Селекцията на Сергей Базаревич ще се изправи против Северна Македония и Естония следващата година, с цел да си обезпечи място на ЕвроБаскет 2022.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР