Баскетболният национален отбор на България подпечата класирането си за следващата

...
Баскетболният национален отбор на България подпечата класирането си за следващата
Коментари Харесай

България крачи към Модиал 2019 след нов бой над Португалия

Баскетболният народен тим на България подпечата класирането си за идната фаза в предврителните квалификации за Мондиал 2019 в Китай, написа sportal.bg.

Това се случи след безапелационна победа над Португалия с 91:65 пред съвсем цялостните трибуни на " Арена Ботевград ", пристигнало след извънредно отборна и атракивна игра.

Така активът на тима остава стопроцентов - 3 пoбеди от 3 мача, а продължаването към същинската част на квалификациите е обезпечено, без значение от развоя на гостуването ни на Беларус.

Успехът на нашите бе изгледан от олимпийската шампионка в гребането от Пекин 2008 Румяна Нейкова, както и от някогашния капитан на България Христо Николов - Гларуса.

В Ботевград България стартира стремително по този начин, както беше и при гостуването в Синеш. Националите не демонстрираха безусловно никакво подценяване през цялото време, като в същото време бяха извънредно концентрирарани и стимулирани.

Това докара до чудесно развиване на първите 10 минути, в които “лъвовете ” бяха безапелационни и в двете етапи на играта и справедливо водеха с 28:11 след сирената за завършек на началния интервал.

Настроението в българските редици бе налице и през втората част, в която домакините демонстрираха на иберийците, че владеят чудесно играта на бърза офанзива, откакто в миналата четвърт бяха доста постоянни в стрелбата от отдалеченост. 

Португалците пробваха всичко по силите си да окажат по-голяма опозиция в последната част, само че по този начин и не откриха отговор за България.

" Трикольорите " още веднъж движеха топката добре, играеха неегоистично и създаваха положителни благоприятни условия един за различен, което им разреши да поддържат добра отдалеченост по отношение на гостите и да завоюват безапелационно, без да позволяват спад на финалната права - 91:65.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР