Баскетболният мениджър Йоргос Патапатиу от години защитава интересите на някои

...
Баскетболният мениджър Йоргос Патапатиу от години защитава интересите на някои
Коментари Харесай

Йоргос Патапатиу: Тайната за пробив в чужбина е професионално отношение, лоялност, талант и работа

Баскетболният управител Йоргос Патапатиу от години пази ползите на някои от най-хубавите родни играчи.

Попитан дали има възможност един от проспериращите ни млади състезатели да заиграе в чужбина гръцкият сътрудник съобщи пред GONG.BG:

„ Има възможност да се случи. За Чернокожев имаше публични предложения от Испания. Имаше публична оферта от Манреса и такава от Тенерифе. Миналата година имахме над 5-6 предложения, които обсъждахме с Цветомир и фамилията му. Най-интересните бяха тези. Все отново испанското състезание е нещо като притегателна мощ за всеки баскетболист. Не забравяйте, че в Манреса преди 6-7 години беше Александър Янев. Това е един клуб с обичаи да основава НБА-играчи и играчи- Евролига. Просто те търсят тъкмо надарени момчета като Цветомир. Ние тогава, предходната година обмислихме нещата и взехме решение, че предлагането от Лукойл Академик сега ни подхожда повече. Смятам, че годината му беше мощна, имаше голямо развиване, по този начин мисля аз. Цялата година го следяха и двата тима. Поискаха записи по време на сезона. Не е загадка, че това лято се обаждаха още веднъж и двата тима за него. Въпросът е, че сега каквото и да стане към него би трябвало да стане със съдейството и да се съобразим с Лукойл Академик. Понеже имаме контракт с тях. Предстои да забележим и с него какво ще се случи, а и да забележим каква ще е обстановката и в Правец, и в Левски естествено.”

Интерес за Чавдар Костов от тимове от няколко страни

Данчо Минчев с изясненост за Фенербахче до 30-и юни

Патапатиу даде забавни детайлности и за други от бъргарските баскетболист, като за Николай Вангелов, който се състезава в чужбина, той показа: „ Играчът, който считам, че ще продължи да играе в чужбина и може би ще смени тима, ще бъде най-вероятно Николай Вангелов. За мен той е един постоянен център и считам, че ще бъде в идващите 10 години най-хубавият център в България. Това е моето мнение. Ще бъде главен център в националния, по този начин считам аз. Смятам и че всяка година той напредва лека-полека. Дойде време, когато би трябвало да подпише в тим, където ще играе. Защото в последните две години той не побучи задоволително игрално време, а той заслужава изцяло.”

А запитан каква е тайната за един български състезател да пробие в чужбина, Йоргос Патапатиу отговори: „ Аз съм сътрудник към този момент 21 години и съставлявам може би най-талантливия и най-силен сътрудник в Европа в последните 40 години Лучано Капикьони. Направили сме стотици контракти, в случай че не хиляди. Моето мнение за триумф и пробив за Европа е едно – професионално отношение и професионален нрав. За мен манталитетът и душeвността на един състезател е може би по-важно даже от желанието му да работи. Виждал съм играчи, които не са толкоз работливи, само че единствено и единствено, тъй като са имали доста мощна душeвност и манталитетът им е бил доста професионален, са пробили в чужбина. Това е тайната- професионалното отношение и преданост. Естествено гений и здрава работа.”

„ Искам да пожелая триумф на националния тим на България. Бих желал да го видя да играе на финали на европейски надпревари. Това бих поискал на почитателите. Иначе считам, че финалите на шампионата тази година бяха доста забавни и имаше конспирация, което е най-хубавото за феновете”, съобщи още баскетболният управител.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР