Баскетболният клуб за хора с увреждания Левски е сред 10-те

...
Баскетболният клуб за хора с увреждания Левски е сред 10-те
Коментари Харесай

БКХУ Левски спечели проект на Европейския съюз заедно с ФИБА

Баскетболният клуб за хора с увреждания Левски е измежду 10-те организации спечелили европейско финансиране, разгласи еврокомисарят за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта в Комисията " Фон дер Лайен " Мария Габриел.

" Обявихме 10 утвърдени за финансиране плана по поканата за показване на планови оферти " Обмени и подвижност в спорта ". Много се веселя, че баскетболният клуб за хора с увреждания " Левски, България " е измежду сполучливите претенденти. Бяха получени общо 95 оферти. Тази самодейност ще способства за обрисуване на главните действия по направлението " Спорт " на стратегия " Еразъм+ " 2021-2027. Тя ще поддържа подвижността, обменът на положителни практики сред спортните организации и интернационалното съдействие ", написа българската представителка в Европарламента на стената си във Facebook.

Шампионът на България по баскетбол на колички е спечелил финансиране по план, наименуван " Qualification for improvement ". Интересно е, че измежду 10-те плана, утвърдени от Европа за финансиране, е и последната самодейност на ФИБА - EMPOWERING NEXT GENERATION OF FEMALE COACHES & REFEREES, чиято цел е да се концентрира върху подобряването на квалификацията на дамите треньори и съдии.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР