Баскетболният Балкан Ботевград привлече втори американец в състава си след

...
Баскетболният Балкан Ботевград привлече втори американец в състава си след
Коментари Харесай

Балкан привлече втори американец за новия сезон

Баскетболният Балкан Ботевград притегли втори американец в състава си след гарда Донтей Джордан, оповестяват от клуба. Това е 23-годишният Тахуан Ейджи. Той е висок 206 см. и играе на позиция крило. Роден е на 1 януари 2000 година в Чикаго, а по-късно продължава колежи в Тексас и Ню Йорк.

Новото попълнение идва в Балкан от първа дивизия на колежанското състезание в Съединени американски щати NCAA, където носи екипа на елитния Айона (Ню Йорк). Преди няколко месеца отпред на тима застана селекционерът на Гърция и някогашен ментор на Панатинайкос Рик Питино.

В последния сезон крилото записва приблизително по 14.7 точки, 7.2 битки и 3 асистенции със приблизително по 32 минути на мач. Две години подред американецът е избиран в идеалния тим на конференция MAAC. Тахуан печели с Айона два пъти и своята конференция.

Ейджи израства в Чикаго, където има щастието да се допре персонално и да тренира до някои от най-големите звезди на НБА като Антъни Дейвис, Дуейн Уейд и Дерик Роуз. В първата си година в гимназията Ейджи играе и против Джабари Паркър. 25-годишното крило приключва гимназия Хайд Парк в Чикаго с рекордни индикатори от 20 точки и 12 битки приблизително на мач.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР