Баскетболните битки на Стария континент продължават със срещите от 10-ия

...
Баскетболните битки на Стария континент продължават със срещите от 10-ия
Коментари Харесай

Сблъсък на гиганти: Епизод пореден

Баскетболните борби на Стария континент не престават със срещите от 10-ия кръг на Евролигата тази седмица. Двубоите става все по-оспорвани като даже водачите ЦСКА Москва и Олимпиакос позволиха по две загуби.

Действащият първенец Фенербахче ще има тежка задача да се оправи с намиращия се в напредък тим на Баскония . Двата състава се изправят един против различен в четвъртък, 30-и ноември. Мача можете да наблюдавате директно по Mtel Sport1 от 21.30 часа.

След промяната на треньора Баскония е във напредък и направи серия от три следващи победи. Воденият от именития треньор Желко Обрадович отбор на Фенербахче пък записа два следващи триумфа - над ЦСКА Москва и Химки, а в този момент ще се опита да пречупи и Баскония. Това ще е 20-и конфликт сред тези противници, като домакините водят с 13-6 победи.

Любопитно е, че Баскония е много сполучлив вкъщи против Фенербахче и е в серия от седем следващи победи над турския гранд. Американецът с турски паспорт в състава на Фенербахче Боби Диксън пък се нуждае от единствено още 3 наказателни удара, с цел да оформи актива си в Евролигата на 100.

източник: БГНЕС

Също от 21.30 часа в четвъртък е мачът Валенсия - Олимпиакос . Двубоя можете да гледате непосредствено по Mtel Sport2 .

Испанският отбор е опрян до стената след пет следващи провали и единствено три триумфа от началото на сезона в Евролигата, а Олимпиакос е втори откакто позволи единствено две загуби досега. За седми път двата отбора ще излязат един против различен в историята на конкуренцията, а гръцият гранд има превес с петте си триумфа в директните дуели.

Олимпиакос към момента е без водача си Василис Спанулис, а в негово неявяване тежестта пада върху Йоргос Принтезис и Янис Стрелниекс.

Валенсия ще се опълчи на тима с най-хубава отбрана в шампионата, само че пък наподобява се показва по-добре в нахлуване.

източник: БГНЕС

Истинска баскетболна класика следва в петък, 1-и декември в Москва, когато ЦСКА посреща Барселона . Двубоят е от 19.00 часа и можете да го гледате по Mtel Sport1 .

ЦСКА бе в серия от пет следващи победи преди да загуби от Фенербахче, само че по-късно пречупи Уникаха.

За Барселона след сложните моменти против Анадолу Ефес и Брозе Баскет, пристигнаха две следващи победи над Валенсия и Макаби Тел Авив. Московчани са отпред във краткотрайното класиране в Евролигата със 7 триумфа от 9 мача, а Барселона понавакса след неприятния старт и е с актив от 4 победи и 5 загуби.

Въпросителната при испанците с адрес България ще е дали националът Александър Везенков, който се върна в лагера на каталунците след присъединяване си в международните квалификации, ще бъде върнат в групата от треньора Сито Алонсо. Везенков не получи късмет в последните срещи на Барса в Евролигата, само че Алонсо към този момент означи, че е удовлетворен от старанието на българина.

Барселона ще се стреми към първа победа като посетител, само че не може да се похвали с добра успеваемост в последните срещи с ЦСКА в Москва.

Любопитен миг е, че именитият Хуан Карлос Наваро се нуждае от още единствено две точни стрелби за 3 точки, с цел да стане първият състезател с 600 маркирани тройки в Евролигата.

Друг баскетболист на Барса - хърватинът Анте Томич пък се нуждае от единствено още 6 точки, с цел да настигне Луис Скола на 20-ата позиция в ранглистата на влиятелния шампионат.

източник: БГНЕС

Също в петък, само че от 22.00 часа Реал Мадрид приема непредсказуемия Цървена звезда . Срещата можете да наблюдавате в ефира на Mtel Sport2 .

И двата тима имат да лекуват рани от последните си мачове в надпреварата. Реал позволи четири загуби в последните си пет дуела, а Цървена звезда е в серия от пет следващи провали. Реал обаче е с позитивен баланс против Звезда в Мадрид, където е постигнал три триумфа.

Интересен факт е, че македонецът с български паспорт в състава на сърбите - Перо Антич е на 6 битки от достигането на 500 в кариерата си в Евролигата, а литовецът от Реал - Йонас Мачиулис е на седмо място в ранглистата на надпреварата с 242 откраднати топки и е единствено на 1 от това да доближи шестия в тази ранглиста - Хуан Карлос Наваро от Барселона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР